Нямаме подкрепата на властимащите. Това каза д-р Адил Кадъм от

...
Нямаме подкрепата на властимащите. Това каза д-р Адил Кадъм от
Коментари Харесай

Лекар от педиатричната болница: Нямаме подкрепата на властимащите

" Нямаме поддръжката на властимащите. " Това сподели доктор Адил Кадъм от педиатричната болница " Проф. доктор Иван Митев ".
Д-р Кадъм добави, че като се изключи че медиците нямат поддръжката на властимащите и чисто материално – няма компютърен томограф, както и доста лекарства, които би трябвало да бъдат обезпечени по Наредба 10.
" Понякога става дума за лекарства, които костват 40 лева, а неналичието им заплашва детски животи. Стига се до това лекарите сами да купуват лекарства от страни от Европейски Съюз или родители на пациенти, които на благосклонност купуват 1-2 бройки допълнително. ", изясни още доктор Кадъм в изявление за Българска национална телевизия.
На 23 април се организира втори митинг на работещите в единствената у нас профилирана болница по детски заболявания. Тогава медиците още веднъж обявиха настояването си лечебното заведение да получи специфичен статут. Според тях по този метод финансирането няма да зависи единствено от НЗОК и клиничните пътеки. Екипът упорства също да отпаднат лимитите и да се усилят заплатите.
За страдание и след вчерашния митинг няма никакви резултати. Следващият митинг на болничния личен състав ще бъде на 10 май.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР