Нямаме основание да спрем поръчката за боклука в София, защото,

...
Нямаме основание да спрем поръчката за боклука в София, защото,
Коментари Харесай

Криза с боклука в София няма да има въпреки социалистите, уверени в ГЕРБ

Нямаме съображение да спрем поръчката за боклука в София, тъй като, в случай че в този миг се спре поръчката, през 2020 година кметът на София няма да има компания за разчистване на столицата.

Това съобщи на конференция в централата на ГЕРБ Николай Стойнев, зам.-председател на Общинския съвет в София . Повод за думите му бе настояването на общинските съветници от Българска социалистическа партия публичната поръчка за почистването на София да бъде спряна.

По думите на Стойнев предлагането от страна на Българска социалистическа партия има ясна цел да провокира рецесия с почистването на София .

Той изясни, че поръчката е извършена задоволително рано и в самите условия са заложени най-високите условия за техниката на разчистване на столицата , които би трябвало да дават отговор на стандарт Евро-6.

Стойнев дефинира като нечиста сделка от страна на Българска социалистическа партия обвиняванията към своята партия. Той също по този начин подсети, че през 2009 година рецесията с боклука в София е била режисирана тъкмо от Българска социалистическа партия.

По думите на Цветомир Паунов - регионален координатор за Столична община, на ГЕРБ им е омръзнало Българска социалистическа партия да употребяват клишето за служебната победа на изборите.

Николай Стойнев дефинира като несериозна поставената оценка от Българска социалистическа партия, че съветниците на ГЕРБ са фигуранти. За въпросната социална поръчка той разясни, че съветниците на Българска социалистическа партия са взели участие и по време на нейното гласоподаване, извършено през 2014 година " Искам да припомня, че господин Калоян Паргов също е член на една от комисиите, в които се преглеждат публичните поръчки ", сподели той.

Запитан дали почистването на София е преобладаващо ръчно, а не машинно, той съобщи, че типично в стила на Българска социалистическа партия е да показват извънредно манипулативни обстоятелства. Зам.-председателят на общинския съвет изясни, че това дали ще бъде ръчно или машинно се дефинира според от дейностите. Те са към 35 и се дефинират от общинския съвет всяка година.

Стойнев акцентира още, че в договорите, които ще бъдат подписани през 2020 година, ще бъдат планувани и съответните наказания за компаниите, които не извършват своята активност . Той увери, че високите условия към компаниите ще обезпечат по-голяма непорочност за хората в столицата.

От ГЕРБ подчертаха, че Българска социалистическа партия са в перманентна рецесия. Те увериха, че сътрудниците им в столична община са потвърдили, че се работи за почистването на столицата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР