Нямаме окончателно решение за антиинфлационните мерки, предстои сериозните разчети да

...
Нямаме окончателно решение за антиинфлационните мерки, предстои сериозните разчети да
Коментари Харесай

Управляващата коалиция все още няма окончателно решение за антиинфлационните мерки |

Нямаме дефинитивно решение за антиинфлационните ограничения, следва сериозните планове да се създадат и да се види кое по какъв начин ще се отрази на покупателната дарба на семействата, на бизнесите и на инфлацията. Очакването е в бюджета да има задоволително запаси, с цел да бъдат в помощ на семействата и бизнеса.

Това съобщи икономистът Георги Ганев, народен представител от " Демократична България ", след срещата на експертния съдружен съвет, който заседава в Министерството на финансите.

Той сподели, че главната полемика е била фокусирана върху процедурите за приемане на еврото.

По време на срещата Калин Христов, подуправител на Българска народна банка, е посочил структурата на отчета за изгодите и разноските, преимуществата и провокациите от приемането на еврото в България.

Чухме, че самият подуправител на Българска народна банка много оптимистично споделя, че отчетът може да се изготви до месец-два. Моето персонално очакване е за началото на новия политически сезон - септември. Влизане в еврозоната на 1 януари 2024 година продължава да е тактиката, огромният въпрос е дали ще можем да осъществим критериите, съобщи Ганев.

Министерството на финансите и Българска народна банка ще създадат взаимен отчет за оценка на въздействието от приемането на еврото в България.

Експертният съдружен съвет не е разискал диференцираните ставки на Данък добавена стойност, нито тавана на цените на стоките в дребната потребителска кошница.

" Подкрепата за фамилии с деца ще бъде призната, поддръжката за пенсионерите ще бъде призната, само че следва да се разбере тъкмо в какъв вид. Любимата на опозицията дума " разбор " продължава да се случва, ще има още срещи ", сподели още Георги Ганев.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР