Нямаме никакво отношение към обществената поръчка на Министерство на здравеопазването

...
Нямаме никакво отношение към обществената поръчка на Министерство на здравеопазването
Коментари Харесай

Георги Гвоздейков разкри кога България ще има медицински хеликоптер

Нямаме никакво отношение към публичната поръчка на Министерство на здравеопазването (МЗ). Поръчката, оповестена от сдружението с принципал Министерство на превоза, не е прекъсната, тя следва на 16 януари. Тази в Министерство на здравеопазването е по Плана за възобновяване и резистентност. Поръчката на Министерство на превоза е за един хеликоптер. Причината за нея е, тъй като страната ни няма медицински хеликоптер, а ни е необходим. Това съобщи изпълнителният шеф на Държавния медицински въздухоплавателен оператор Георги Гвоздейков в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

На въпрос дали му е препоръчано управлението на това звено, Гвоздейков отговори уклончиво: „ Правят се разбори. Това е развой във времето, на който не е явен изхода. Процедурата би трябвало да бъде извървяна. Няма по какъв начин все още да знаем какво ще е развиването на този проблем “.

„ Най-важното е, че не сме спрели да работим. Изчакваме публичната поръчка на 16 януари и по най-бързия метод да се обезпечи медицински хеликоптер. Целият ми екип работи в тази посока “, посочи той.

Министърът на превоза: Не може на всеки, решил да върви в планината, да му пращаме хеликоптер с парите на данъкоплатците

„ При нас са сносно готови водачи с огромен брой часове нальот. Те са опитни. Какво значи, че са възрастни? “, пита се Георги Гвоздейков.

„ Ако има подадена оферта и има фирма-изпълнител, в най-хубавия случай, хеликоптер ще имаме до месец “, предвижда той.

В България няма оператор, който да е лицензира за осъществяването на тази активност - незабавна здравна помощ по въздух (HEMS).

„ Медицински хеликоптер в България ще има едвам тогава, когато всички се обединим и стартираме да гледаме в една посока. Трябва да се извади политиката от плана “, безапелационен е Гвоздейков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР