Нямаме никакво намерение да си губим времето с напразни преговори,

...
Нямаме никакво намерение да си губим времето с напразни преговори,
Коментари Харесай

Нинова към ИТН: Няма да си губим времето с напразни преговори -

" Нямаме никакво желание да си губим времето с напразни договаряния ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на договарянията за сформиране на държавно управление с Има Такъв Народ. 

Тя сложи един въпрос на представителите на Има Такъв Народ - подготвени ли са в действителност да положат старания за сформиране на държавно управление и одобряват ли управническата стратегия като основа на това държавно управление.

Председателят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов ѝ отговори, че ще бъдат градивни и е най-добре да се сформира държавно управление от същите четири партии - Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България. По думите му идващият кабинет би трябвало да бъде формиран въз основата на " разговор, а не на изнудване ".

Йорданов поздрави Нинова, че като мандатоносител Българска социалистическа партия са поканили парламентарната група. Според него това е верният метод и укори Политическа партия, че са водили разговори с обособени депутати.

Ива Митева добави, че избори сега не са нужни, не биха довели до по-добри резултати и биха задълбочили рецесиите. Тя удостовери думите на Любомир Каримански, че Има Такъв Народ ще работи за правосъдна промяна и за законопроекта за КПКОНПИ.

Тошко Йорданов добави, че имат подготвени оферти за управническата стратегия, направени преди две седмици от Българска социалистическа партия, Демократична България и Политическа партия. Той загатна, че част от заложените цели могат да отпаднат и съобщи, че противоречивите моменти следва да се разискват. (Вчера Политическа партия и Българска социалистическа партия се споразумяха да оставят програмата отворена за оферти на Има Такъв Народ - б.а.)

Днес е вторият ден на диалозите за сформиране на кабинет. Основната цел на левицата е да върне " ИТН " в обединението, с цел да се обезпечи нужното парламентарно болшинство и по този начин да се избегнат следващите предварителни избори.

Вчера, след консултациите с Политическа партия, Асен Василев сложи едно изискване за поддръжка на държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия - обезпечаване на антикорупционно болшинство. Той бе безапелационен, че тест за това болшинство е приемането на закона за КПКОНПИ и избирането на Бойко Рашков за ръководител на антикорупционната комисия. Според Василев това би трябвало да се случи още до момента в който не престават договарянията.

В момента диалозите не престават при закрити врата. След това двете партии ще дадат брифинг.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР