Нямаме никакви сведения или реални данни, никаква статистика, която да

...
Нямаме никакви сведения или реални данни, никаква статистика, която да
Коментари Харесай

Икономист за ограниченията в кеш плащанията: Жертва сме на лобизъм

Нямаме никакви сведения или действителни данни, никаква статистика, която да демонстрира, че ограничението на кешовите заплащания въздейства на сивата стопанска система. До това умозаключение достиган и Европейската комисия (ЕК) в последния си отчет по тематиката. В предишното тя предлагаше ограничение на заплащанията в брой, в този момент смята, че съответно в границите на Европейския съюз (ЕС) такива регулации не дават търсения резултат. Това съобщи в студиото на ФАКТИ икономистът от Експертния клуб за стопанска система и политика Георги Вулджев.

" Мотивът за свиването на сивата стопанска система има някаква логичност единствено на доктрина. Важи единствено за дребни потребителски покупки за доста ниски суми. Според едно проучване, резултат от таван на кешовите заплащания за България може да има, единствено в случай че той падне до 20 лв.. Това е неприложимо и в това време би повлияло на сивата стопанска система да падне единствено с към 4%.

Ситуация, в която са по-опасни такива ограничавания, изключително, в случай че са по-рестриктивни, е при рецесия в банковата система. Когато банковата система няма ликвидност, това става проблем, тъй като и хората се попречват да запазят своите спестявания ", изясни икономистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР