Нямаме намерения да воюваме с Русия, заяви в специално изявление

...
Нямаме намерения да воюваме с Русия, заяви в специално изявление
Коментари Харесай

Няма да воюваме с Русия, отворени сме за дипломация: Байдън

Нямаме планове да водиме война с Русия, съобщи в особено изказване за рецесията в Украйна американският президент Байдън. Той добави, че Щатите са подготвени за дипломация, което евентуално удостоверява срещата на външните министри Лавров и Блинкен в четвъртък по проекта Макрон.

Байдън обаче съобщи, че Съединени американски щати ще пази всеки сантиметър територия на НАТО.

Очакваните "атомни наказания " обаче няма да ги има. Байдън загатна за "първи транш " с санкции върху 2 съветски банки и лица "от елита и техните фамилии ". Санкциониран е и суверенният дълг на Русия, което в действителност е реалност от години. Няма обаче нито удари по Газпром и Роснефт, нито изключване от системата СУИФТ, нито прекъсване на вноса на големите количества съветски нефт от Съединени американски щати.

В коментар за връзката с рекордната от 42 година инфлация в Съединени американски щати, Байдън сподели: "Да пазиме свободата има цена ". Той даде обещание обаче, че за руснаците тя ще бъде по-висока, в сравнение с за американците.

Байдън по традиция не даде думата на присъстващите публицисти за въпроси, колкото и да подвикваха по време на отдръпването му от залата за конференцията му в Белия дом.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР