Нямаме намерение да воюваме с никого, но създаваме такава ситуация

...
Нямаме намерение да воюваме с никого, но създаваме такава ситуация
Коментари Харесай

Путин: Създаваме ситуация, така че на никой да не му хрумне да воюва с нас

" Нямаме желание да водиме война с никого, само че сътворяваме такава обстановка в областта на защитата, че на никой да не му хрумне да води война с нас. "  Това сподели съветският президент Владимир Путин в изявление за ТАСС.
Руският президент подсети, че бюджетът за защита на Русия е на седмо място в света, отстъпвайки по този индикатор единствено на Съединени американски щати, Китай, Саудитска Арабия, Англия, Франция и Япония.
" Освен това нашите разноски понижават от година на година, а разноските на другите страни нарастват ", добави Путин.
Държавният глава означи още, че се следи неповторима обстановка, в която Русия е престанала да бъде „ догонваща страна ” в отбранителната сфера.
" Ние за първи път създадохме такива системи за стремително настъпателно оръжие, които няма в света. Сега те (другите страни) ни догонват. Това е неповторима обстановка, такава не е имало до в този момент ", сподели още съветският президент.
Той посочи, че има поради на първо място основаните в страната хиперзвукови ударни комплекси, включително и междуконтинентални.
Путин подсети, че в случай че през 2000 година съветската войска е наброявала над 1,3 млн. души, то в този момент е малко над 1 млн., а делът на актуалната техника във войските е повишен от 6% до съвсем 70%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР