Нямаме намерение да даваме целия ракетен комплекс С-300 на Украйна.Това

...
Нямаме намерение да даваме целия ракетен комплекс С-300 на Украйна.Това
Коментари Харесай

Даваме само ракети на Украйна, комплексите С-300 – след замяната им с нови

Нямаме желание да даваме целия ракетен комплекс С-300 на Украйна.

Това съобщи пред Българска национална телевизия началникът на защитата адм. Емил Ефтимов. Той разяснява решението на Народното събрание, което следва да бъде гласувано и в пленарната зала, за даване на като помощ за Украйна.
Ефтимов акцентира, че няма директна опасност за сигурността на България,
а дейностите на българската войска минимизират рисковете от спора в Украйна.

По думите му неизправените ракети С-300, които се разисква да изпратим в Украйна, са сред 3 и 5% от цялото ни налично количество Въоръжението, което сме дали до момента на Украйна като военна помощ, не визира боеспособността на нашата войска, стана ясно още от думите му.

Състоянието на въоръжението и техниката на армията не е загадка за партиите. Всяка година аз отпущам отчет на министъра на защитата по положението на въоръжението и техниката, в това число положението на зенитните средства. Нормално е някои системи да не могат да се поддържат. Пробвахме преди войната в Украйна договорка с Руската федерация за ремонт на МиГ-29, както и за поддръжка на комплекса С-300″, разяснява адм. Ефтимов.

Нямаме желание да даваме целия ракетен комплекс, до момента в който не намерим заместваща дарба – по-късно би трябвало да се подписа контракт, да има доставка, да се образова състав – тогава може да се мисли над този въпрос,
само че това няма да е скоро, посочи Ефтимов.
12 летци се приготвят за пилотиране на изтребители Ф-16. Старите МиГ-ове ще летят, до момента в който дойдат Ф-16. Ако има прозорец сред двете, ще разчитаме на съдружници за въздушната защита, стана ясно още от думите на адмирала.
Дилемата на Източния фланг на НАТО е инфраструктурата,
сподели началникът на защитата.

Съюзниците са подготвени да дойдат у нас, да харчат средства, само че ние би трябвало да създадем условия да ги приемем. Освен да модернизираме армията, би трябвало да оправим инфраструктурата. Ефтимов изясни, че за задачата могат да се употребяват средства от общи фондове.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР