Нямаме класическо пипане на данъците в бюджета за 2019 г.,

...
Нямаме класическо пипане на данъците в бюджета за 2019 г.,
Коментари Харесай

Да не се правият експерименти с бюджета, призоваха експерти

Нямаме класическо пипане на налозите в бюджета за 2019 година, само че се трансформират някои параметри. Такива параметри са нарастването на минималната работна заплата – то постанова едни разноски, които понижават опцията на компаниите да заплащат налози, уточни финансистът Емил Хърсев в предаването „ Тази сутрин” по bTV.

Пенсионното обезпечаване би трябвало да се добави с 1 милиард и 350-400 милиона, с цел да се реализира растеж, уточни и Кольо Парамов. Пенсионната система би трябвало да има своя лична приходна база, тя не би трябвало да е от бюджета, означи обаче Емил Хърсев.

По думите и на двамата казусът за идната година е инфлацията, би трябвало да удържим тя да е 3.5%.

С бюджета не трябва да се прави агитация, безапелационен беше Кольо Парамов. По думите му бюджетът е консервативно плануван.

„ Бюджетът е постоянно бюджет на благоприятни условия и с него агитация не би трябвало да се прави. Това е ненужно “, разяснява Парамов. Той добави, че бюджетът би трябвало да е постоянен, защото се надяваме да ни одобряват в банковия съюз и еврозоната.

„ Той би трябвало да е подобен и да не се вършат опити, с цел да може да се извърши и да няма финансови разтърсвания. Вижда се, че бюджетът още веднъж е пленник на обществената политика “, разяснява и финансовият специалист Емил Хърсев.
Проектът за Бюджет 2019: Ръст на заплатите, само че и на разноските за осигуровки Минималната работна заплата става 560 лв., заплатите в бюджетния бранш се подвигат с към 10 на 100, а на учителите – приблизително с 20%
Какво е планувано в плана за Бюджет 2019

Догодина страната ще похарчи към 1 милиард лв. в допълнение за заплати и осигуровки.
Заложено е 10% нарастване на възнагражденията в бюджетния бранш. Като за учителите заплатите междинния растеж в заплатите ще е към 20 на 100. Минималната заплата и в частния бранш се усилва с 10 на 100 и по този начин става 560 лв..

Вдигат се разноските за осигуровки както на работодателите, по този начин и на самоосигуряващите се. От януари следващата година оптималният застрахователен приход става 3 хиляди лв..

От следващата година ще се усили и размерът на оптималната пенсия -таванът ще стане 1200 лв.. Индексирани с 5,7 на 100 ще бъдат и останалите пенсии.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР