Нямаме какво повече да коментираме, докато не завършим обявената вече

...
Нямаме какво повече да коментираме, докато не завършим обявената вече
Коментари Харесай

Прокуратурата не коментира ще разследва ли и за корупция и данъчни престъпления по Апартаментгейт

Нямаме какво повече да разясняваме, до момента в който не приключим оповестената към този момент инспекция. Това съобщи пред Actualno.com Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор Сотир Цацаров. Припомняме, че държавното обвиняване си даде период от два месеца за инспекция на договорката за жилището единствено на Цветан Цветанов.
Actualno.com потърси госпожа Арнаудова с няколко въпроса по абсурда " Апартаментгейт ". Въпросите са следните:
1. Ще проверява ли прокуратурата престъпно действие по абсурда – търговия с въздействие, укриване на приходи и укриване на налози – от всички забъркани?
2. Ще бъде ли разследван ръководителят на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев за противоречие в имотната му декларация т.е. дали не е укрил приходи и налози при покупката на апартамент на ул. " Професор доктор Георги Павлов " в София?
Припомняме, че съгласно изказване на " Биволъ " Георгиев, който беше наблюдаващият прокурор по случая " Ало, Ваньо " от времето на първото държавно управление на Бойко Борисов, е заявил обществено въпросния апартамент с по-малка площ, в сравнение с е посочено в нотариалния акт на жилището (156 кв. метра против 186 кв. метра по акт). Ако изказванието е правилно, това слага под сериозен въпрос обективността на КПКОНПИ при инспекция на покупко-продажбите на Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов, Красимир Първанов, Ваня Колева.
3. Ще има ли инспекция на дейностите на ДНСК по отношение на валидността на разрешителното за плана " Златен век " на " Артекс " в столичния квартал " Лозенец "? Специално на този въпрос Арнаудова акцентира, че не може да отговори, тъй като е в придвижване поради отчетно-изборни събрания.
Actualno.com сложи и още един въпрос – какво се случва с инспекцията на прокуратурата по вероятен спор на ползи при финансовия министър Владислав Горанов поради това, че живее в жилище в комплекс, строен от братя Домусчиев, което му е харизано от кръстника му Иван Сариев? Отговорът беше, че ще има публично известие когато наблюдаващият прокурор се произнесе. Припомняме, че съгласно КПКОНПИ при Горанов няма спор на ползи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР