Нямаме информация, че българи са заплаха за националната сигурност на

...
Нямаме информация, че българи са заплаха за националната сигурност на
Коментари Харесай

Грешки и слабости на растежа: Донев реагира на решението на РСМ да обяви българи за заплаха

Нямаме информация, че българи са опасност за националната сигурност на Република Северна Македония. Определям това решение като неточности и недостатъци на растежа. Това разяснява служебният министър председател Гълъб Донев във връзка със събитията към честването за Гоце Делчев от уикенда, съобщи Нова тв.

 

" Разочарован съм от реакцията на политиците в Скопие във връзка с договореностите, които имахме за обикновено протичане и невъзпрепятстване на това да бъдат поднесени цветя на гроба на Гоце Делчев. Знаете, че те се пробваха да попречват и формалната българска делегация ", разяснява Донев, представен от Българска телеграфна агенция.

Той добави, че е упълномощил инспекции на всички институции, които имат отношение към този случай.

България е подготвена да окаже всякакво подпомагане на Турция, разгласи той след опустошителното земетресение в южната ни съседка. Засега не е получено искане от страна на Сирия за оказване на помощ, посочи министър-председателят.

" Вече сме изпратили 73-ма спасители, над 30 единици профилирана техника за почистване на следствията от това тежко земетресение, пет кучета от Червения кръст. Така че държавното управление, взаимно със Столичната община и БЧК, реагираха стремително ", добави министър председателят.

Страната ни има подготвеност, при поръчка от Турция, да даде и спомагателна филантропична помощ за потърпевшите.

„ Очакваме да получим лист на нуждите, в това число - палатки, вода, храни и лекарства. Все още обаче няма подобен лист ”, обясни Донев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР