Нямаме и миг спокойствие от работни и лични ангажименти, а

...
Нямаме и миг спокойствие от работни и лични ангажименти, а
Коментари Харесай

Времето, multitasking-ът, съобщенията и как денят да ни стига за всички задачи

Нямаме и момент успокоение от работни и персонални задължения, а времето лети някак незабелязано. Ако това ни се случва непрекъснато, много евентуално е да не знаем по какъв начин да направляваме всекидневието си и да разпределяме времето по този начин, че да стига за всичко. 24 часа не са малко, в случай че не позволяваме една много постоянно срещана неточност.

Взираме се в монитора, с едната ръка пишем на клавиатурата, с другата хапваме небрежно обяда си, като в това време хвърляме по един взор на известията на телефона си. След един час нито сме се наяли, нито сме свършили някаква основна работа. И от този multitasking май особена изгода няма.

Стремим се да бъдем мултифункционални в желанието си да отхвърлим повече задания в границите на деня. Но когато пристигна неговият край, осъзнаваме, че това не е верният метод.

Да вършим две неща по едно и също време ни лишава към 30% повече време, в сравнение с първо да свършим едното, а след това - другото. А и шансът за неточности е двойно по-голям. А те водят до нуждата от в допълнение време за поправянето им, написа BBC.

Вместо това би трябвало да се научим да приоритизираме уговорките си по значимост и да ги приключваме един по един.

В днешното софтуерно време е много евентуално и да използваме смарт телефона си за всичко друго, само че не и за телефонни диалози. А точно с тях можем да спестим също към 30% от времето си, което кардинално прекарваме в писане на имейли и текстови известия.

За да вкараме ред в графика и мислите си, би трябвало всеки ден да отделяме тези 10 минути, в които да не вършим нищо. Да, за това време евентуално може да се оправим за работа, основаването на тази рутина ще ни донесе едно успокоение, с което да посрещнем и да се оправим с всички провокации. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР