Нямаме доказателства за участие на други хора в изнасилването и

...
Нямаме доказателства за участие на други хора в изнасилването и
Коментари Харесай

Няма доказателства за участие на други хора в убийството на Виктория Маринова

Нямаме доказателства за присъединяване на други хора в изнасилването и убийството на 30-годишната Виктория Маринова - административен шеф на TVN и водеща на предаване. Това разяснява окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев, откакто съдът през днешния ден остави за непрекъснато в ареста 20-годишният Северин Красимиров, упрекнат в обезчестяване, представляващо изключително тежък случай, и за ликвидиране по изключително непосилен метод и с особена свирепост на младата жена.

Окръжният прокурор изясни, че има очевидци, които са видели единствено един мъж, облечен с облекла, каквито са открити в обвинявания. Има ДНК експертиза, която потвърждава, че няма генетичен материал на друго лице от мъжки пол, като в обясненията на Красимиров не се твърди, че някой му е оказал помощ или е взел участие дружно с него в осъществяване на закононарушението.

При разпита през вчерашния ден той е признал за нанесените удари, от които съгласно здравната експертиза е настъпила гибелта на младата жена. По отношение на обвиняването за обезчестяване Красимиров не е дал пояснения.

Той споделил още, че видял телефона на жертвата, паднал на мястото на закононарушението, след което го заровил там.

" Извършихме оглед и намерихме мобилния телефон на потърпевшата. С това на практика, сякаш изчерпваме работата си за версията " обир, съпроводен с ликвидиране ". В реалност в кейса на телефона е оставена служебната карта на жертвата, където са нейните имена и фотографията й. Неговото пояснение, че се е страхувал да не бъде разкрита самоличността й толкоз бързо. По тази причина е заровил телефона. Не е имал желание да лишава такива движимости, нито други, които не бяха открити - като бижутата й. Изключваме претекст за обир с ликвидиране, продължаваме да работим по другите версии ", съобщи Георгиев.

Той разяснява, че прокуратурата няма терзания за годността на обясненията му.

Георгиев изясни, че Красимиров твърдял, че имало сдърпване сред него и потърпевшата, до момента в който тя бягала на кейовата стена.
" Имало някакъв контакт посред им, конфликт, несъзнателен или провокиран от него, само че не може да си спомни тъкмо ", съобщи Георгиев.

Окръжният прокурор сподели още, че Северин Красимиров бил разпитан и за версията за обезпечение или за претекст, обвързван с работата на потърпевшата, само че упрекнатият декларирал, че не познава Маринова - нито я е виждал по малкия екран, нито бил фен на малкия екран, в която тя работела.

Георгиев разясни, че продължава работата по тези версии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР