Нямаме данни болниците да отказват лечение на пациенти, заради ангажирането

...
Нямаме данни болниците да отказват лечение на пациенти, заради ангажирането
Коментари Харесай

Щабът няма данни болници да връщат пациенти, заради болните от коронавирус

Нямаме данни лечебните заведения да отхвърлят лекуване на пациенти, поради ангажирането им със болни от ковид, сподели през днешния ден ръководителят на Националния действен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски. Той добави, че и да има такива случаи, те са единични.

Според Мутафчийски лечебните заведения нямат интерес да връщат пациенти, защото поради карантината " заработката " им е спаднала мощно. Той разясни, че лечебните заведения би трябвало да провеждат работата си по този начин, че да одобряват и заболели от ковид, и хора, нуждаещи се от друго лекуване.

В отговор на въпрос, проф. Мутафчийски сподели, че би било хубаво в страната да има чисти лечебни заведения, в които не се одобряват инфектирани с COVID-19, само че на процедура това е неизпълнимо. " Няма механизъм, по който болният да се разпознае още на входа, че е притежател на вируса. Освен това броят на приетите в болница заболели е подобен, че няма по какъв начин да се обезпечава благонадежден механизъм за асортимент на чисти и нечисти заболели ", посочи той.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1457)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР