Нямам точен отговор защо се получи така на Европейското. Може

...
Нямам точен отговор защо се получи така на Европейското. Може
Коментари Харесай

Соколов: Нямам точен отговор защо се получи така на Европейското

" Нямам прецизен отговор за какво се получи по този начин на Европейското. Може би не трябваше на разрешаваме на Словения да направи това, което се случи в последния мач. Но Словения ни натисна със сервис и не успяхме да се преборим, да покажем нашата игра. Трябва да гледаме напред, каквото се е случило, то към този момент се е случило. Вярвам, че всеки от нас съжалява. Но и да съжаляваме, и да не съжаляваме- това са ни опциите. Не успяхме да надиграем тим на нашето равнище. Те играха един порядъчен волейбол, без неточности без нелепости ", съобщи след идването си в България диагоналът Цветан Соколов пред Sportal.bg , който е един от водачите на българския народен тим по волейбол. Националите отстъпиха на Словения с 1:3 и напуснаха Европейското състезание на осминафинал.

" Обърка се това, че те вкараха ужасно мощен сервис, а ние не успяхме да се оправим. Не успяхме да превъртим първия сервис, по този начин се получи един спад в играта. Не си показахме същинския капацитет. Само бъдещето ще покаже какво ще се случи с тима. "
На въпрос какво е неговото бъдеще в националния тим, Соколов отговори:

" Догодина в Световната лига няма да играя. Физически тази година ми беше ужасно сложна. Операциите ми тежат. А непрекъснатите мачове с националния тим са ликвидиране за физиката. Нека да приказваме по-напред дали ще продължа или не. Не е проблем за мене, че се чака от мене доста и надали не аз би трябвало да завърша всяка офанзива. Радва ме, че ме търсят да нося отговорност. Това демонстрира, че съм значим. Въпросът е, че в този мач не се получаваха нещата. Няма какво да разясняваме повече. Винаги се стремя да давам максимума за тима. Никога не съм излязъл да кажа просто ей по този начин няма да се напрягам. За мене националният тим е на България и би трябвало да защитаваш флага. "
Попитан какво мисли за треньорска промяна, нападателят съобщи, че това е работа на управлението на федерацията преди всичко.

" Не мисля, че ние би трябвало да го разясняваме, не е наша работа кой ще бъде треньор. И времето ще покаже. Провали ли се Пранди? Всички имахме упования да се класираме на олимпиада, само че направихме едно Европейско, което е едва. Ако гледаме резултатите- да, провалил се е. Ако гледаме, че желае да направи млад, различен тим, да вкара млади играчи- не не се е провалил. Тези момчета в този момент натрупат опит на огромна сцена. Мисля, че този човек помогнва да изрластнат мтного състезанители и на мене персонално ми е оказал помощ. Когато станахме трети- играх в третия гейм с Русия и като влизах той ми сподели: Цецо, влизай и забивай всяка топка, която ти попадне. Доста хора, които той вкара през 2009/2010, в този момент играят на високо равнище. Но младите би трябвало да поемат по-голяма отговорност. По-добре е да рискуваш и да сбъркаш. Като по-млад повече рискувах.

Да ви кажа почтено, на това Европейско не видях нищо положително. Не направихме нито един мач, както ние можем да играем волейбол. Макар да съм малко отрицателен. Не показахме нищо от това, което вършим на тренировките ", приключи Соколов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР