Нямам проблем да се изправя очи в очи с Иванчева.

...
Нямам проблем да се изправя очи в очи с Иванчева.
Коментари Харесай

Александър Ваклин нямал проблем да се изправя очи в очи с Десислава Иванчева

" Нямам проблем да се изправя очи в очи с Иванчева ". Това съобщи пред bTV предприемачът Александър Ваклин, който подаде сигнал против някогашната кметица на " Младост " Десислава Иванчева за искане на рушвет в изключително огромни размери.

По думите той е приключил това, което е трябвало. " Това безсрамие трябваше да бъде докладвано ", посочи Ваклин.

Бизнесменът дефинира изявленията на някогашната кметица на " Младост " като " подправени вести ".

По отношение на присъда на Иванчева и Петкова, която получиха на първа инстанция, Ваклин означи, че в началото бил шокиран.

" Те са квалифицирани не като закононарушения против един субект, а против цялото общество. Корупцията води след себе си последици за всички, акцентира той.

По думите му е удовлетворен, че съдът е обосновал в 260 страници това закононарушение.

В заключенията на съда се споделя, че дейностите на Ваклин могат да се дефинират като провокация за рушвет.

" Те желаеха без никаква провокация от моя страна парите за първия план. Просто желаех да видя до каква степен ще стигнат за 65 000 квадрата. Не знаех, че е дефинирано в закона ", добави предприемачът.

Припомняме, през вчерашния ден Спецсъдът осъди на 20 години затвор Десислава Иванчева и на 15 година нейната заместничка Биляна Петрова за искане на рушвет от 500 хиляди евро и приемане на 56 хиляди евро от предприемача Александър Ваклин.

Решението на съда може да се апелира в 15-дневен период пред апелативната инстанция. Същото наказването бе поискано в неделя от беше поискано от прокуратурата.

Допълнително Иванчева и Петрова са с наложени санкции надлежно от 10 000 лева и 15 000 лева

На 12 години затвор е наказан Петко Дюлгеров, който също би трябвало да заплати санкция в размер на 12 000 лева Обвинението се градеше на показанията на Петко Дюлгеров, който на 9 април се отхвърли от показанията си.

На 14 април се организираха заключителните пледоарии по делото против някогашната кметица на " Младост " Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова.

Дни преди този момент юристът на Иванчева Марин Марковски съобщи, че прокуратурата търпи логичен обвинявания по делото против някогашната кметица. По думите му отмятането на Дюлгеров от показанията си е " изстисканият лимон и сока, който би трябвало да преглътне прокуратурата ".

На последното съвещание по делото упрекнатият Петко Дюлгеров се отметна от показанията си, дадени в досъдебна фаза - а точно, че той е бил медиатор сред Иванчева и предприемача Александър Ваклин за рекордно претенции рушвет от половин милион евро.

На същото съвещание забъркана в тази ситуация се оказа и строителната компания " Артекс ", чието име нашумя през последните седмици около абсурда с жилищата на властта.

Преди месец стана ясно, че в тефтерчето на Десислава Иванчева - главно доказателство на обвиняването - е дописвано от най-малко още един човек.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха арестувани преди една година с невиждано дълъг арест - над 8 часа на централното софийско кръстовище пред Спортната палата. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лв., които тя взела като рушвет съгласно прокуратурата.

Службите бяха подложени на критика още тогава за нарушение на човешките права на обвинените. Тримата упрекнати прекараха 8 месеца в ареста, които бяха съпроводени и със скандал за изискванията в ареста и отношението при ескортиране до болнично заведение.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова излязоха от ареста с мярка " домакински арест " малко преди Коледа 2018 година още веднъж със скандал, който провокира напрежение сред Специализирания съд и Върховен касационен съд и инспекция, която бе разпоредена от шефа на Върховен касационен съд Лозан Панов поради бързите дейности на обвиняването. Проверката приключи със умозаключение за случаен случай на неправилна правосъдна процедура. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР