Нямам представа кой е собственикът на “Юлен”. Държавата не защитава

...
Нямам представа кой е собственикът на “Юлен”. Държавата не защитава
Коментари Харесай

Бивш министър: Реалният собственик на Юлен няма отношение към развитието на Банско

Нямам визия кой е притежателят на “Юлен”. Държавата не пази интереса си и не съумяваме да развиваме добра тактика за зимния туризъм. Това стана ясно от думите на Юлиан Попов, някогашен министър на екологията в служебното държавно управление на Марин Райков, пред bTV.

Аз пояснявам появяването на Жирардели като измъкване от този тежък пиар облик, че някакъв в Кипър има “Юлен” , разясни още той. Според мен съдът си прави общо взето добре работата. Ние не би трябвало да се вторачваме доста кой е действителният притежател, това няма отношение към развиването на курорта . Проблемите са другаде, не са в собствеността на “Юлен”, смята още Попов.

По думите му “Зелените” са доста мощни в Австрия и там има доста предпазени територии. Той разяснява тематиката, откакто министър председателят Бойко Борисов наговори при започване на седмицата от Виена по какъв начин в Австрия имало доста повече писти и лифтове, в предпазени територии. В България няма публично единодушие, всичко е сведено до битови спорове и няма тактика за развиването на българския зимен туризъм, разяснява специалистът.

Глобата на БЕХ

В България пазиме монопол, ние не обичаме конкуренцията. Обичаме да има някакви монополни сдружения. Това не са правила на Европейска комисия, това са си наши правила, изясни Юлиан Попов във връзка санкцията, която Брюксел наложи на Българския енергиен холдинг, в размер на 77 млн. лева

Това, че хъбът ще обезпечи либерализацията, е тъкмо конят пред каруцата. За да имаш хъб, ти би трябвало да имаш либерализиран пазар. Тези 77 млн. несъмнено ще бъдат най-добре изхарчените милиони в енергийния бранш, в случай че те доведат до действителни промени в енергетиката , стана ясно още от думите на Попов.

Според него " Турски поток " не е част от диверсификацията. Ако той влезе в системата на българското газово систематизиране, тогава той ще бъде част от тази диверсификация.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР