Нямам обратна връзка с министър-председателя Бойко Борисов по повод на

...
Нямам обратна връзка с министър-председателя Бойко Борисов по повод на
Коментари Харесай

Галин Стоев: В момента се ражда гражданско общество в България

Нямам противоположна връзка с министър-председателя Бойко Борисов във връзка на откритото писмо, което беше адресирано до него. Неговият получател е фиктивен, то беше написано за хората в България. Това съобщи режисьорът Галин Стоев.

„ Написах го в този момент, тъй като обстановка е такава. Писмото изважда нескрито нещата, които мислят хилядите българи, които стачкуват, само че и тези, които не стачкуват. Те желаят и жадуват смяна.

Моята цел беше да канализирам тази сила посредством думи. Радвам се, че получих доста поддръжка, това беше и задачата на писмото “, съобщи той в изявление за bTV.

Според него сега се ражда едно по-сериозно гражданско общество, което ще донесе позитиви. Галин Стоев счита, че интелектуалците не би трябвало да се занимават ежедневния политически дневен ред, а да дадат една по-глобална картина на проблемите. Неговите желания са свързани с водачите, които неведнъж са атакували сегашния модел.

„ За мен акцията на „ Да България “ пред сараите беше превъзходен образец за това. Най-внятното говорене сега е на Христо Иванов. Неговата тактика за разглобяване на модела е най-последователна “, съобщи режисьорът.Стоев е безапелационен, че панаирът, в който продължаваме да битуваме, не може да продължава дълго време. „ Недоволството ще ни сплоти против един модел, който ни задушава. Българинът постоянно е имал проблем с това да поддържа другия. Имаме голям път за извървяване. Този митинг има за цел голямото предпочитание за смяна на парадигмата “, сподели режисьорът.

Той счита, че ролята на младите не е наложително да извади ново лице.„ Искането за появяването на ново лице ни вкарва в рамка, която свива евентуалните ни варианти. Това че нямаме неоспорим водач или политическа мощ, която да се опълчи на статуквото, се дължи и на това, че ръководещото статукво постави доста старания такива да няма “, съобщи той и добави, че тези въпроси ще получат своя отговор на едни идни предварителни избори.

Галин Стоев акцентира, че в България е социална загадка, че се крадат бизнеси. Тези случаи са разказани от проверяващата публицистика. Не е негова работа да дава доказателства за тях, а на основния прокурор да ги проверява.Режисьорът не се изкушава от политиката.„ Имам работа, която обичам и правя удовлетворително. Политиката не е моята буря. Артистът би трябвало да има гражданска позиция и да приказва като жител. Това беше и моята концепция да написа това писмо “, сподели той.

Галин Стоев се връща постоянно в България през тези 15-20 години, откогато живее и работи в чужбина. „ Да, не е елементарно да се дава ум от чужбина. Но ти можеш да огледаш обстановката към теб и можеш да имаш по-глобален взор върху нещата. Нямам искания да давам ум, установявам проблемите и върша тяхна дисекция “, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР