Нямам нищо против ДПС да подкрепя ГЕРБ за важни неща.

...
Нямам нищо против ДПС да подкрепя ГЕРБ за важни неща.
Коментари Харесай

Каракачанов: ДПС извива ръце за агитация на майчин език и пак да тръгнат керваните

Нямам нищо срещу Движение за права и свободи да поддържа ГЕРБ за значими неща. Но не съм склонен Движение за права и свободи да употребяват поддръжката за извиване на ръце. Те желаят да пропагандират на майчиния си език и отново да тръгнат керваните от Турция. Това сподели пред bTV вицепремиерът Красимир Каракачанов, разяснявайки преференциите.
Той разяснява и подготовката за евроизборите на Патриотите. В края на краищата НФСБ издигат Симеонов, ние издигаме Джамбазки. Очаквам и сътрудниците от " Атака " да създадат номинация. Нека оставим гласоподавателите ни на вътрешни избори при започване на април да дефинират какъв да е първи, втори и трети. Начинът е вътрешни избори, сподели още Каракачанов.

Не е значимо кой ще води листата. Явно е, че в дребната коалиция има проблеми, дали от дебелоглав, дали от друго. Важно за мен е да се резервира болшинството в Народното събрание, без значение по какъв начин ще се явяват на изборите. Най-добрият вид коалиция " Обединени патриоти " е, да се яви дружно на изборите, сподели още той.

Ние искахме преференцията да остане. Особено на избори, където хората гласоподават по-малко. В една партийна листа всеки има право да се бори за първото място. Не им харесва на тези партии, които считат, че и магаре да вържеш, ще го изберат. Предложението бе на Движение за права и свободи, само че и Валери Симеонов желае да отпадне преференцията, разяснява той измененията в изборния кодекс, гласувани в Народното събрание.

Поводът да се съберем през днешния ден бе да се затегне дисциплината, откакто Българска социалистическа партия напуща пленарна зала. Тактиката на Българска социалистическа партия да съботират работата на Народното събрание е пробвана от разнообразни партии, в това число и ГЕРБ. По този метод сваляш така и така ниския имидж на Народното събрание, счита той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР