Нямам никакво лично отношение към Делян Добрев. Говорим за една

...
Нямам никакво лично отношение към Делян Добрев. Говорим за една
Коментари Харесай

Елена Йончева отговори негативно на всички въпроси от Делян Добрев

Нямам никакво персонално отношение към Делян Добрев. Говорим за една скица от роднински и другарски назначения в Община Хасково и че този кръг е усвоявал по много забавен метод големи публични запаси. И това не е мой проблем, а наш проблем. Искам дам публичност и съответните служби да създадат инспекция. Това сподели пред БТВ депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “ Елена Йончева.

Тя отговори отрицателно на всички въпроси, заложени ѝ от Добрев през вчерашния ден.

На въпроса дали извършва поръчка на предприемачи от Хасково да го дискредитират Йончева отговори с „ не “ и добави, че не знае предприемачи „ да седят в стола на кмета “, както твърди Добрев. Но в случай че той знае за нередности, протичащи се в Общината, би трябвало да каже защо става дума и в случай че има подозрение за нови корупционни схеми, е задължен да ги оповести, уточни Йончева.

По думите ѝ Добрев се пробва се да профанизира тематиката и да отклони вниманието, вместо да отговори на напълно съответни въпроси и всички изнесени обстоятелства.

На втория въпрос на депутата от ГЕРБ – дали Йончева е част и извършва поръчки на служби – български или непознати, тя отговори: „ Не, не съм “.

„ Ако господин Добрев има информация, че работя за която и да е непозната работа, той е задължен да извести службите “ в противоположен случай това би било укриване на информация, която е от голяма важност за националната сигурност.

„ По отношение на българските служби какво тъкмо има поради? Че го проверяват и изнасят тази информация ли? Ако е по този начин, въпросът е към премиера Бойко Борисов “, сподели още тя.

На въпроса дали нападките към Добрев са свързани със заеманата от него служба или с дискредитирането на енергийни планове, включително и работата му по тях Йончева отговори: „ Не, не е обвързвано с неговата работа, изобщо не е обвързвано с неговата персона, става дума за схемите, които не знам дали той е идеолог, отпред на тези схеми или е подложен в тях “.

За друго от питанията – дали е употребила парцели на Цветан Василев по време на акцията си, Йончева отговори: „ По време на цялата акция, без изключение, съм била в хотел в Хасково “. Иначе се срещнала с Василев по време на Банкер на годината, може би през 2013 година „ Предполагам господин Добрев също го познава “, сподели тя и уточни, че не е имала по-сериозни контакти с банкера.

Йончева уточни, че е била в избата, за която пита Добрев и от която сподели фотоси, само че преди пет или шест години и то в компанията на архитекти, не на политици и безнесмени. „ Била съм и в други български мазета “, уточни тя.

За индивида на фотографията, за който Добрев твърди, че е престъпно проявен, Йончева изясни, че фрагментът е изработен по време на среща за бракониерството, на която участвала по покана на ловно-рибарското сдружение в Хасково. Мъжът беше един от модераторите, не е бил част от моя екип, не е бил част от предизборния щаб, не ме е съпровождал по време на акцията “, акцентира тя.

На друг въпрос на Добрев – дали по време на акцията е употребила служебна кола и водач на регионалната администрация, с цел да вози фотограф до границата, където да я снима, Йончева отговори: „ В Хасково, към Хасково, към Хасково и оградата съм пътувала единствено със своя автомобил, както по време на цялата предизборна акция, по този начин и по-късно, без изключение “.

Добрев се включи по телефона в предаването и упрекна депутатката, че единствено насочва обвинявания, „ носи един топ остаряла хартия и твърди, че има някакви схеми, в които някой бил взел участие “. Вчера демонстрирах документи, че компаниите, за които приказва тя, са взели повече пари по времето на кметове на Българска социалистическа партия и Тройната коалиция, в сравнение с от кметове на ГЕРБ и са изгубили повече поръчки, в сравнение с са спечелили, уточни той.

Според него Йончева не е дала отговор на никой от въпросите му.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР