Нямам никакво лично отношение към Делян Добрев. Говорим за една

...
Нямам никакво лично отношение към Делян Добрев. Говорим за една
Коментари Харесай

Йончева на въпросите на Делян Добрев: Не, не и не!

Нямам никакво персонално отношение към Делян Добрев. Говорим за една скица от роднински и другарски назначения в Община Хасково и че този кръг е усвоявал по много забавен метод големи публични запаси. И това не е мой проблем, а наш проблем. Искам да дам публичност и съответните служби да създадат инспекция. Това сподели пред bTV депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “ Елена Йончева.

Тя отговори отхвърли на всички въпроси, заложени ѝ от Добрев през вчерашния ден в предаването.

На въпроса дали извършва поръчка на предприемачи от Хасково да го дискредитират Йончева отговори с „ не “ и добави, че не знае предприемачи „ да седят в стола на кмета “, както твърди Добрев. Но в случай че той знае за нередности, протичащи се в Общината, би трябвало да каже защо става дума и в случай че има подозрение за нови корупционни схеми, е задължен да ги оповести, уточни Йончева

По думите ѝ Добрев се пробва да профанизира тематиката и да отклони вниманието, вместо да отговори на напълно съответни въпроси и всички изнесени обстоятелства.

На втория въпрос на депутата от ГЕРБ – дали Йончева е част и извършва поръчки на служби – български или непознати, тя отговори: „ Не, не съм “.

„ Ако господин Добрев има информация, че работя за която и да е непозната работа, той е задължен да извести службите “ в противоположен случай това би било укриване на информация, която е от голяма важност за националната сигурност.

„ По отношение на българските служби какво тъкмо има поради? Че го проверяват и изнасят тази информация ли? Ако е по този начин, въпросът е към премиера Бойко Борисов “, сподели още тя.

На въпроса дали нападките към Добрев са свързани със заеманата от него служба или с дискредитирането на енергийни планове, в това число и работата му по тях Йончева отговори: „ Не, не е обвързвано с неговата работа, изобщо не е обвързвано с неговата персона, става дума за схемите, които не знам дали той е идеолог, отпред на тези схеми или е подложен в тях “.

За друго от питанията – дали е употребила парцели на Цветан Василев по време на акцията си, Йончева отговори: „ По време на цялата акция, без изключение, съм била в хотел в Хасково “. Иначе се срещнала с Василев по време на Банкер на годината, може би през 2013 година „ Предполагам господин Добрев също го познава “, сподели тя и уточни, че не е имала по-сериозни контакти с банкера.

Йончева уточни, че е била в избата, за която пита Добрев и от която сподели фотоси, само че преди пет или шест години и то в компанията на архитекти, не на политици и безнесмени. „ Била съм и в други български мазета “, уточни тя.

За индивида на фотографията, за който Добрев твърди, че е престъпно проявен, Йончева изясни, че фрагментът е изработен по време на среща за бракониерството, на която участвала по покана на ловно-рибарското сдружение в Хасково. Мъжът беше един от модераторите, не е бил част от моя екип, не е бил част от предизборния щаб, не ме е съпровождал по време на акцията “, акцентира тя.

На още един въпрос на Добрев – дали по време на акцията е употребила служебна кола и водач на регионалната администрация, с цел да вози фотограф до границата, където да я снима, Йончева отговори: „ В Хасково, към Хасково, към Хасково и оградата съм пътувала единствено със своя автомобил, както по време на цялата предизборна акция, по този начин и по-късно, без изключение “.

Добрев се включи по телефона в предаването и упрекна депутатката, че единствено насочва обвинявания, „ носи един топ остаряла хартия и твърди, че има някакви схеми, в които някой бил взел участие “. Вчера демонстрирах документи, че компаниите, за които приказва тя, са взели повече пари по времето на кметове на Българска социалистическа партия и Тройната коалиция, в сравнение с от кметове на ГЕРБ и са изгубили повече поръчки, в сравнение с са спечелили, уточни той.

Според него Йончева не е дала отговор на никой от въпросите му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР