Нямам никакви притеснения за публиката. Казал съм вече – баскетболният

...
Нямам никакви притеснения за публиката. Казал съм вече – баскетболният
Коментари Харесай

Александър Чакмаков: Баскетболният ЦСКА е един и публиката ще дойде

Нямам никакви терзания за публиката. Казал съм към този момент – баскетболният клуб на ЦСКА е един и публиката ще пристигна. Освен това има хора, която от дълго време в зажадняла за това ЦСКА да има мъжки тим. Първо би трябвало да стартираме да пълним тази зала, която е за към 450 места. Тя е почти равна на „ Триадица “. Ако тимът играе добре и демонстрира добър баскетбол, съм уверен, че ще пълним и по-големи зали. На този стадий не бих желал да разясня футболната тематика. Така членът на Управителния съвет на " алените " Александър Чакмаков отговори на въпроса дали баскетболният отбор ще сплоти почитателите разграничени сред футболните ЦСКА - София и ЦСКА 1948.

„ Подготовката е в началния стадий, само че всички се влагат доста добре. Доволен съм. С Росен Барчовски всичко ще бъде доста съществено и професионално. Тази селекция ще ни разреши в първите няколко месеца да се доближим до водещите два отбора - Рилски състезател и до Балкан. Това е моето персонално мнение, макар че ще се играе мъчно и в Бургас, и в Плевен изключително, и в Ямбол. Ще бъде забавно състезание. Левски ще бъде мощен тим. Ако се постанова, ще вършим спомагателна селекция за втория полусезон и за финала на Купата. За началото на сезона това е селекцията на ЦСКА. Никога не съм се бъркал в нея, при нас постоянно старши треньорът прави селекцията ", сподели още той..

" На този стадий нямам доверие ЦСКА – Левски да се играе в „ Арена Армеец “, тъй като би трябвало да има мощно наличие на почитатели. Поне за първите мачове нямам доверие. Трябва в действителност да можем да я напълним, тъй като другояче няма смисъл. Но зала „ Универсиада “ да вземем за пример би било едно хубаво място да се играе на разменено посещение. Ще е добре за баскетболната общност и за София, тъй като от дълго време не е имало дерби. Залата е огромна и би могло всички мачове сред ЦСКА и Левски да се играят в „ Универсиада “, несъмнено, в случай че тя е свободна+, изясни Чакмаков.

НБЛ е доста съществено предизвикателство, тъй като организацията при един мъжки тим е доста сериозна. Полагаме огромни старания. Довършваме залата, има и за нея още неща, които би трябвало да се създадат. В момента работим, с цел да се направи специфична естрада за малкия екран, с цел да може да има телевизионно лъчение, интернет кабели и така нататък Има организационна част, която не е дребна, само че като цяло мисля, че ще се оправим “, приключи членът на Управителния съвет на " алените ".

Треньорът Росен Барчовски се похвали, че е заварил доста въодушевен тим, сплав от опитни и млади момчета, които виждам, че доста желаят да напредват и слушат.

" Харесва ми това, което виждам като подготвителен развой. Нищо не мога да кажа за мачовете. В петък започваме контролните срещи и там към този момент ще се ориентирам повече, тъй като разликата сред мачовете и тренировките е голяма.

ЦСКА е дразнител за всички, на всички места и в каквото и да е положение, без значение дали е бил предходната година първенец или го е нямало 13 години на картата. Откакто се помня е по този начин. Където и да отидем, името провокира и окуражи. В композиция и с мен, това също ще окуражи някои треньори, състезатели и аудитория.

Веселин Господинов и Виктор Маргаритов са до края на месеца. Много се трудят, добре се показват. Много е евентуално да останат, само че ще си запазя правото да изчакам края на интервала за проби ", разяснява националният селекционер. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР