Нямам никакви притеснения. Става въпрос за процедура по Топъл обяд“

...
Нямам никакви притеснения. Става въпрос за процедура по Топъл обяд“
Коментари Харесай

Кметът на Червен бряг: Нямам никакви притеснения, нека проверяващите си свършат работата

„ Нямам никакви терзания. Става въпрос за процедура по „ Топъл обяд “ от преди година и половина . Не знам за какво се ревизира тъкмо в този момент, само че профилираните органи си правят работата. По-скоро се удивлявам, че мотив за жалбата е една процедура от толкоз дълго време и се ревизира тъкмо в този момент, защото оставам с разбиране, че не се ревизира всъщност това, което е в правосъден спор за компаниите, които са се класирали за „ Топъл обяд “ а процедура, която е от преди този момент.

Пак споделям - нямам никакви терзания и дано проверяващите органи си свършат работата. Всичко мина обикновено, органите си правят работата. Преди повече от два часа и половина подписах протоколите и ме пуснаха и сега съм на работното си място.

В рамките на шегата ще кажа, че всички опити на някои хора да се отърват предварително от мен са обречени на крах и ще би трябвало да изчакат края на мандата “. Това сподели за Дарик кметът на Червен бряг инж. Данаил Вълов, който беше притеглен на разпит от Специализираната прокуратура тази заран, дружно с още петима чиновници на общината.

Инженер Вълов сподели още, че сега не престават разпитите на другите петима чиновници от общината, които са били в Комисията за провеждането на противоречивата процедура. В 6:30 часа на 20-ти март в постройката на Община Червен бряг са пристигнали екипи на „ Жандармерия “ и „ Специализирана прокуратура “ като при влизане в постройката, чиновниците е трябвало да се легитимират.

Действията са подхванати по следствие в границите на формирано досъдебно произвеждане против Данаил Вълов, кмет на град Червен бряг. Оперативно-издирвателната работа е предоставена на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ). Наказателното произвеждане е почнало по материали, изпратени от Агенцията за държавна и финансова ревизия (АДФИ) и след журналистическо следствие на „ Господари на ефира “, излъчено на 7 май 2018 г.-->
 4 brjag dariknews.archive
От Специализираната прокуратура осведомиха, че е открито е, че Данаил Вълов е нарушил отговорностите си като длъжностно лице, и като възложител на публични поръчки по програмата „ Топъл обяд “, финансирана по Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне “ и съфинансирана от Фонда за европейско подкрепяне на нуждаещи се лица. Стойността на програмата е 229 106, 22 лева с Данък добавена стойност.

Секретарят на Община Червен бряг Николай Недков изясни пред публицисти:

„ Представители на Прокуратурата желаеха избран набор от документи, който им беше обезпечен против протокол. Беше изработен и обиск на някои кабинети в наличието на поемни лица. Всичко беше обикновено, само че повече от това не мога да ви кажа.

Проблемът с „ Топъл обяд “ се разяснява от 2017-та година и се преекспонира. Резултатите от инспекциите, които се правеха на място с протоколи от ръководещия орган са при нас, само че не бяха поискани. Налице са и инспекциите, които се вършат ежеседмично от нашите представители.

„ Има забележки, както по всички планове, само че те се отстраняват и взаимно с проверяващия орган - през 2018-та и в този момент при започване на 2019-та година са правени неочаквани взаимни инспекции на водещия орган и с наши представители. Няма констатации, които да ни тормозят “, сподели още секретарят на Община Червен бряг Николай Недков.
 4 brjag dariknews.archive

Заради инспекцията от Спецпрокуратурата, е бил отсрочен конкурс за шефове на детски градини в Община Червен бряг.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР