Нямам лични пожелания, а очакванията са парламентът да заработи. Сега

...
Нямам лични пожелания, а очакванията са парламентът да заработи. Сега
Коментари Харесай

Председателят на НС: Очакванията на хората са да преодолеем този стигматизиран диалог

„ Нямам персонални пожелания, а упованията са Народното събрание да проработи. Сега стартира работата. Надявам се диалогът сред политическите партии да бъде градивен, тъй като обществото чака непоклатимост, сигурност и правдивост “, разяснява ръководителя на Народното събрание Росен Желязков.

По думите му политическият развой се отпушва, стартира и конституционната процедура, тъй като без определен ръководител и образувани парламентарни групи. 

„ Дано не влезем в нова предизборна изразителност. Надявам се, че политическият диалог, колкото и трошлив да е, би могъл да докара до нещо по-различно, от това през последните години “, изрази вяра той.

Първите обсъждани законопроекти ще са за домашното принуждение, КПКОНПИ, Наказателно-процесуален кодекс и законопроектите по ПВУ.

„ Смятам, че няма да има тежки препирни. Очакванията на хората са да преодолеем този стигматизиран разговор в посока на решение на тези въпроси, които вълнуват обществото, както и да има образуван  кабинет “, добави Желязков. Той не е оптимист, че тонът в пленарната зала ще бъде извънредно уравновесен.

Не сме говорили още за комисии коя партия коя комисия ще оглавява, добави Желязков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР