Нямам информация дали протоколите от обиските на Бойко Борисов, Владислав

...
Нямам информация дали протоколите от обиските на Бойко Борисов, Владислав
Коментари Харесай

Менко Менков: От дома на Севделина са взели поздравителна картичка от Васил Божков

" Нямам информация дали протоколите от обиските на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова са утвърдени. Дори това да се случи, те няма да донесат нищо нито на проверяващите, нито на прокуратурата ", съобщи в ефира на Българска национална телевизия юристът на водача на ГЕРБ Бойко Борисов – Менко Менков.

Той още веднъж съобщи, че в дома на някогашния министър председател проверяващите не са разкрили нищо. „ От дома на Арнаудова е конфискуван бележник и рекламни материали с лика на Борисов.

Третото доста значимо нещо, което е конфискувано, е един приветствен адрес на Божков до Арнаудова с признателност. Не мога да ви кажа от коя дата е, само че несъмнено е от времето, по което Борисов е бил министър председател. Как е бил изнудван, а праща приветствен адрес. За да благодари, че е изнудван ли?”, попита Менков.

„ До този миг няма никакви доказателства, че Божков е изнудван, събрани по НПК”, акцентира той.

И добави, че проверяващи служители на реда от състава на Министерство на вътрешните работи нямат право да проверяват членове на Министерски съвет.

„ Каквото и да са правили тези проверяващи служители на реда, то е едно правно нищо”, отсече юристът.

„ От дома на Горанов са иззели някакви дреболии, които нямат никакво отношение. Не са конфискувани приветствени адреси от Божков, нито е открито злато, нито пари. Разследващите са споделили, че търсят злато, пари и диаманти”, сподели още Менко Менков.

По думите му, от самото начало на тези проверяващи служители на реда някой им е нареждал. „ Нямаха желание да задържат Борисов, само че някой се обади да го задържат и освен да го задържат, само че непременно да му сложат белезници и да го изкарат пред медиите”, разкри той.

„ На идващия ден ми се обадиха в 10 часа да отида в ГДНП, тъй като арестуваните ще бъдат пуснати. В 11 часа обаче, след приемане на заповед, ми споделиха, че няма да бъдат пуснати”, добави юристът.

„ Каквото и да прави по това досъдебно произвеждане Министерство на вътрешните работи, то е незаконно”, акцентира Менков.

Адвокатът разяснява и разпита на премиера Кирил Петков, който изтече в медиите. „ В него не се съдържат безусловно никакви данни за закононарушение. Този отчет от АДФИ е от юни предходната година, изработен е по предписание на спецпрокуратурата по съответно досъдебно произвеждане против Божков и длъжностни лица от Комисията по хазарта. Сега го размахват, осем месеца по-късно.

Никакво касателство няма европрокуратурата в тези материали”, изясни още бранителят.

По мотив изказванията на вътрешния министър Бойко Рашков, че Васил Божков може доста бързо да бъде разпитан, Менков съобщи, че това не е правилно. „ Той ви подвежда. В момента той е политик. Да не се пробва да ви заблуждава, че в този момент подвигаме телефона и започваме да се разпитваме. Това е невероятно ", акцентира юристът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР