Нямам идея какво става в главите на тези създания, които

...
Нямам идея какво става в главите на тези създания, които
Коментари Харесай

Те оставят работата си и грабват оръжията: доброволците в Украйна


" Нямам концепция какво става в главите на тези създания, които нападнаха страната ни ", споделя Каспар, който в миналото е бил предприемач, а в този момент е подготвен да пази града си.

Спортната зала на една гимназия в Днипро в този момент е мястото, в което упражняват стотици мъже с маскировъчни облекла и с оръжие - само че без боеприпаси. " Всичко, което е обвързвано с военни дейности, ми е напълно ново ", споделя Каспар. Той е бил най-обикновен предприемач, правел доставки на едро за редица предприятия в Украйна.
Редакцията предлага
Каспар е съумял да е съумял да се запише за придобиване на военна подготовка - към този момент е на района Днипро. Около 4500 души са кандидатствали за това образование. Кандидатите са три пъти повече от местата, споделя Александър, ръководителят на бойците доброволци.

Някои от тях за първи път хващат оръжие

Доскоро множеството въобще не са били хващали оръжие, само че към този момент са подготвени за пазят града си. " Познаваме всеки ъгъл на нашия град и бихме могли да бъдем доста по-полезни от външните хора ", изяснява Александър. " Дори бойците да имат повече оръжия, нашето преимущество е, че просто познаваме региона чудесно. "

Бойците доброволци не са независима част в границите на украинската войска - при нужда им се дават самостоятелни задания. Някои към този момент са взели участие в акции в Днипро и в неговите покрайнини, споделя Александър. Но той няма право да каже какви тъкмо са били те. В момента 99 % от всекидневието на бойците доброволци се състои от тренировки.

" Още от първия ден бях подготвен да се включва в сраженията ", споделя Каспар. " Но по време на тренировките разбрах, че на фронта бихме били по-скоро в тежест на бойците. Затова желая безусловно да изкарам целия курс, с цел да мога да допринеса повече и да нанеса оптимални вреди на врага. "

Съпругите и децата им са надалеч

Повечето мъже в спортната зала упражняват от седмици. Те се учат да ръководят дронове, да стрелят, да тичат и да оказват първа помощ. Съпругите и децата на множеството от тях са избягали от Днипро, мъжете се приготвят за най-лошото. " Войната стартира на 24 февруари, нямам концепция какво става в главите на тези създания, които нападнаха страната ни ", споделя Каспар. " Каквото и да стане на следващия ден или по-нататък, просто желая да съм въоръжен. "

Трите му деца и брачната половинка му в този момент живеят отвън Украйна: " Тук бих желал просто да благодаря. Западът в действителност показва най-човешката си страна,. Семействата ни имат опцията да живеят там, на несъмнено място ". Децата му, несъмнено, биха желали той да е с тях - не им е елементарно да се оправят с новия живот и с новия език. " От дребни съм ги научил, че в живота има неща, които просто би трябвало да се правят. "

Каспар продължава тренировките. През миналите седмици Днипро бе ударен от голям брой ракети. от ден на ден.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР