Нямам идея каква е причината хората да отхвърлят песента ми

...
Нямам идея каква е причината хората да отхвърлят песента ми
Коментари Харесай

Ави Бенеди: Спират песента ми, защото е чалга, а тя е за жертвите от наводненията

„ Нямам концепция каква е повода хората да отхвърлят песента ми „ Боже, пази децата на света “, само че казусът е различен - ПР мениджърът ми беше удостоверил, че песента ще звучи по БНР, само че в деня на изявлението ме анулираха и не знам за какво “, това сподели в особено изявление запевецът и композитор Ави Бенеди.
Прочетете още
Изпълнителят твърди, че Българското национално радио е отказало да излъчи песента му, която е отдадена на пагубните наводнения, които през 2014 година лишиха човешки животи и оставиха без дом стотици наши сънародници. 

„ Песен като тази би трябвало да се популяризира. Разбирам, в случай че песента е чалга - добре, само че тази ария е отдадена на мира и децата по света, с напълно нов аранжимент и български детски хор, наименуван Master Peace. Просто тъжно “, отбелязва израелският артист.

Ави Бенеди споделя, че е обърнал внимание на мненията в обществените мрежи във връзка песента му „ Боже, пази децата на света “. Много от тях гласят, че има нотки на чалга в сингъла.

„ Много от мненията са, че звучи като чалга. Имам въпрос, песента „ Титаник “ също ли е чалга? Жалко е, че ария като тази не получава никаква поддръжка от медиите. Но публиката я обожава. Значи нещо не е наред. Слава Богу, има единствено няколко отрицателни коментара. Мнозинството поддържа мен и моите песни “, сподели той.

Меломаните даже оферират на Ави да направи нов аранжимент на песента, само че той е безапелационен, че няма да прави промени по сингъла:

„ Нищо не пренареждам. Тази ария е това, което е. И имам собствен жанр като никой различен. Не копирам никого и песните ми в никакъв случай не звучат по същия метод. Случвало се е да ме питат кой е композирал и аранжирал песните ми, тъй като постоянно звучат друго. Феновете ми поддържат мен и това, което върша. Мисля, че съм единственият артист в България, който в никакъв случай не би се разпродал по клубове или нощни заведения “.



Любопитното е, че „ Боже, пази “ е първият независим план на Ави Бенеди за българския музикален пазар – песента получи своята премиера преди цели 9 години, а в края на 2023 година сингълът бе „ облечен “ с нов видеоклип.

„ Заснех видеоклипа с помощта и поддръжката на моите братя Ethan и Lior и двамата ми сътрудници - David Levi и Eyal Nathan от One 2 All. Този път го режисирах самичък. Заснехме го предходната година и даже не съумях да го завърша в точния момент заради здравословни аргументи. Този път взех решение да ангажирам великански оркестър и детски хор - този детски хор, които виждате във видеото. Дори записахме хоровете в моето студио. Групата се споделя Master Peace и е от София. Исках особено да благодаря и на Георги Янков, че ми даде неговия хор “, споделя Ави Бенеди.

На въпроса - правят оценка ли българските меломани стойностните песни, израелският артист отговори по този начин:

„ Има аудитория за всичко, само че аз съм доста горделив като чужденец, че реализирах това, което мнозина не биха съумели, а точно да бъда прочут в една пионерска страна. Разбира се, не преставам да загатвам, че без Бог, Митко Димитров и скъпата ми сестра Емилия, в никакъв случай нямаше да стигна дотук. Благодаря! “.

Ави Бенеди показа, че приготвя нови песни за почитателите си, само че в този момент се е съсредоточил към музикалния пазар в Русия.

„ Имам нови планове и приготвям нещо ново всяка седмица. Сега съм по-активен в съветската област. Не съм предоставял на моите съветски и еврейски почитатели нищо ново повече от 5 години. Това предизвикателство не е елементарно - постоянно да измисляш нещо ново. Но съумявам, с помощта на Бог и неговата помощ “, признава той.



Снимки: Ави Бенеди / Фейсбук

Израелският композитор, който от години живее и твори у нас, разяснява и войната сред Израел и „ Хамас‘.

„ Жалко е, че братята се бият между тях. Има толкоз доста ненавист. Това, което „ Хамас “ направи и продължава да прави, е непростимо, само че не и това, което Израел прави в този момент. За страдание всичко е политика, само че плащаме ние - хората. Постоянно се запитвам защо въобще сме родени? Да водим войни? Този свят не принадлежи на никого, с изключение на на Бог. Тук сме единствено посетители. Идваме голи и си тръгваме голи. Израел няма да спре, до момента в който „ Хамас “ не бъде отстранен. Но ще има ли мир по-късно? Не имам вяра! Когато е намесена ненавист и то без причина, мирът в никакъв случай няма да пристигна. И кой страда най-вече от това? Децата. Нашето бъдеще. Това е тъжно “, показа Ави.

„ Пожелавам на всички читатели на  GlasNews  мирна и здрава сполучлива 2024 година. И постоянно помнете, че бъдещето на този свят са нашите деца. Моля, не толерирайте нелепостта в България ”, сподели музикантът в края на диалога ни.

Човек се ражда за едната глътка въздух да поеме, само че и нея той най-после няма по какъв начин да вземе.

Ще остане на земята тя с  материалнит е  блага!

Тогава Бог една душа в ръцете си ще вземе и в момент ще спре и болежка, и горест, и време

Беднякът ще остави тук скъсаните облекла, богатият - пари, популярност и триумфи.

И единствено тези дето хора са били, оставят те следи.

Любов, сълзи и мемоари!

Това е интрото към песента " Боже, пази децата на света " на Ави Бенеди - предлагаме Ви да я чуете:


  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР