Нямахме време да обсъждаме изказването на председателя на ДПС Мустафа

...
Нямахме време да обсъждаме изказването на председателя на ДПС Мустафа
Коментари Харесай

Дариткова: Спечелили сме доверието у хората чрез избори, оставката няма да реши проблемите

Нямахме време да обсъждаме изявлението на ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, тъй като бяхме заети със събирането на подписите за плана ни за Нова конституция. Това съобщи шефката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова в телевизионно изявление.

Тя призна, че тези 127 подписа включват както депутати от ръководещото болшинство и самостоятелни, само че и депутати от Воля.

По-рано Движение за права и свободи предложи и държавното управление, и президентът да подадат оставки, а ръководството да се поеме от експертен антикризисен кабинет.

На въпрос по какъв начин по този начин Марешки си е сменил мнението в последния миг, Дариткова изясни, че той въпреки всичко е решил да подкрепи подписката, с цел да може след това да изкаже своите отзиви в дебата за Велико народно събрание.

"Тази война не я започнахме ние, тя стартира при започване на годината, когато напълно ненадейно Радев сне доверието към държавното управление.

Ние сме спечелили доверието у хората посредством избори. Така че ние преценихме, че след обидите и противоконситуционното му искане на оставка, ние трябваше да покажем отношение ", сподели още Дариткова във връзка напускането на парламентарна група по време на речта на Румен Радев в Народно събрание.

"Ние не може да приемем обидните квалификации, които той насочи към нас, не можем да приемем държанието му, което провокира разграничителни линии в българското общество, приканва за метежи и експанзия. Той излезе рамките от митинг на умните и красиви. Днешните подиуми с бомби, павета, плява, не чертае по добра вероятност за България ", сподели още Дариткова.

"Ние желаеме в действителност да излезем от това, което владее българското общество. Не сме обсъждали концепцията на Движение за права и свободи ", добави Дариткова.

За да промени посоката, която се движи българското общество и да предначертае годините, би трябвало да има нов публичен контракт. Това може да се реализира посредством един необятен публичен спор, с цел да може да се чуе от всички гледни точки на обществото ", по този начин тя изясни решението на държавно управление за събиране на Велико национално заседание.

"Една оставка на този стадий кой проблем на българското общество ще промени. Ние носим отговорност, подготвени сме да дадем оставка незабавно откакто дадем посока на българското общество.

Ние предлагаме публичен спор за това по какъв начин да действа българското общество. Конституцията ще очертае механизмите, по които трите управляващи ще управляват страната ", сподели още предстедалката на ПГ на ГЕРБ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР