Няма значим напредък и след четвъртия кръг от преговорите с

...
Няма значим напредък и след четвъртия кръг от преговорите с
Коментари Харесай

ЕС: Отново без напредък в преговорите с Великобритания

Няма важен прогрес и след четвъртия кръг от договарянията с Лондон за бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Англия. Това заяви европейският основен договарящ Мишел Барние.

Той добави, че до края на юни договарянията ще бъдат ускорени, както и че за сполучливото им привършване остават по-малко от пет месеца. Барние посочи, че Европейски Съюз е подготвен да поддържа удължение на договарянията с 1-2 години, както планува съглашението за отдръпването на Англия. Засега английската страна не е поискала да се възползва от тази опция, разясни основният договарящ.

Барние изрази очакване до края на юни да се състои физическа среща сред договарящите, които от март насам беседват с видеоконферентни връзки поради рестриктивните мерки, наложени против разпространяването на епидемията от ковид. Той разясни, че без удължение на договарянията английската страна ще напусне единния пазар и митническия съюз след по-малко от седем месеца.

Не може постоянно да продължаваме по този начин, нося отговорност да кажа истината. Европейски Съюз няма да одобри оттегляне от постигнатите по-рано договорености и упорства за цялостното им използване, добави Барние.

Той заяви, че не схваща за какво Лондон отхвърля да разисква съдействието в региона на външната политика и защитата. По неговите думи английската страна се пробва да избяга от постигнатите до момента договорености, изключително по въпроса с постигането на идентични условия за бизнес. Барние дефинира диалозите за съдействие в региона на правоприлагането като по-плодотворни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР