Няма значение какво прави руската държава, винаги се намира някой,

...
Няма значение какво прави руската държава, винаги се намира някой,
Коментари Харесай

Зеленски припомни на Кисинджър неуспешните опити да се укроти Хитлер с териториални отстъпки

" Няма значение какво прави съветската страна, постоянно се намира някой, който споделя " Трябва да вземем поради и нейните ползи ". Това се чу още веднъж в Давос. Въпреки хилядите съветски ракети, които удрят Украйна. Въпреки десетките хиляди убити украинци. Въпреки Буча, Мариупол и други Въпреки унищожените градове. И макар " филтрационните лагери ", които са основани от съветската страна и в които убиват, изтезават, изнасилват и унижават хората. Русия прави всичко това в Европа. Но в Давос, да вземем за пример, господин Кисинджър се появява от дълбокото минало и споделя, че Русия би трябвало да получи парче от Украйна ", разяснява съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Той отхвърли опцията за териториални взаимни отстъпки с Русия за помирение и предизвести създателите на тази концепция за рисковите последици от нея.

Зеленски подлага на критика непосредствено някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър, който предложи на Киев да " прояви мъдрост " и да задейства мирни договаряния, в които да се сложи изискване за връщане на териториалните граници от преди съветската военна инвазия - т.е. отвод от Крим и от част от Донбас в интерес на Русия.

Президентът споделя още, че предлагането припомня на несполучливите опити за успокояване на Адолф Хитлер в края на 30-те години, които освен позволяват териториални отстъпки за Нацистка Германия, само че и не предотвратяват предизвиканата от него Втора международна война.

" Сякаш календарът на господин Кисинджър не е от 2022 година, а от 1938 година, и като че ли смяташе, че не приказва на публиката в Давос, а на публиката в тогавашен Мюнхен. А в същинската 1938 година, когато фамилията на господин Кисинджър бяга от Нацистка Германия, той е бил на 15 години ", споделя Зеленски.

Той упреква " великите геополитици " в това, че постоянно не обръщат внимание на ориста на елементарните жители, които фактически населяват съответните територии, които се предлага да бъдат " разменени против илюзията за мир ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР