Няма значение дали вечеряте късно или просто похапвате нещо преди

...
Няма значение дали вечеряте късно или просто похапвате нещо преди
Коментари Харесай

Късната вечеря е вредна за здравето

Няма значение дали вечеряте късно или просто похапвате нещо преди лягане, този табиет е нездравословен по доста аргументи. Ето някои от тях.

Късното хранене подготвя към депозиране на мазнини
Изследване, показано на годишната среща на Endocrine Society в Ню Орлиънс установи, че хората с наднормено тегло, които вечерят късно, имат по-висок показател на телесна маса за разлика от хората с наднормено тегло, които обаче вечерят рано.

Киселинен рефлукс
Опасността от поява на киселини в хранопровода, устата и пареща болежка в гърдите е по-голяма, когато се храните късно вечер. Когато си легнете скоро след похапване вечерта е доста евентуално да получите рефлукс, който да попречи освен на съня ви, само че и на естествената функционалност на храносмилателния тракт.

Високо кръвно налягане
Късното хранене покачва равнищата на кръвното налягане, като утежнява положението и при към този момент диагностицирана хипертония. За да се оправи организмът с обработката на всички хранителни субстанции е нужен период от вечерята досега на заспиването от минимум 4 часа.

Безсъние
Добрият сън през нощта може да бъде нарушен от късната вечеря. Храненето преди сън може да ви накара да се въртите през нощта, да се будите постоянно, да имате киселини или да изпитвате компликации в заспиването поради чувството за тежест.

Насърчавате прочувственото хранене
Ако би трябвало да сме почтени, множеството хора не мечтаят за хрупане на моркови или ябълки късно вечер. Почти всеки протяга ръка към шоколада или някакви други лакомства, изключително след тежък ден. Висококалоричните храни са непрепоръчителни през целия ден, само че късно вечер са повече от неразрешени. С похапването в тези часове на денонощието подсъзнателно насърчаваме прочувственото хранене, а с него и риска от напълняване.

Удвояване на калориите
Може да си мислите, че хапвайки нещо малко късно вечер не нарушавате диетата си. Все отново сте се ограничавали през целия ден. Това не е по този начин. Обработката на питателните субстанции късно вечер е по-трудна поради понижената физическа интензивност и дребното оставащо време до заспиването. Ето за какво може да се окаже, че незабелязано удвоявате признатите калории, което е в основата на трупането на тегло.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР