Няма завишени нива на радиация у нас вследствие на взрива

...
Няма завишени нива на радиация у нас вследствие на взрива
Коментари Харесай

Няма повишена радиация в България след взрива в Русия

Няма повишени равнища на радиация у нас в резултат на гърмежа на ракетна площадка покрай съветския град Архангелск. Това оповестиха от Главна дирекция Пожарна сигурност и отбрана на популацията. Главен комисар Николай Николов изясни, че не са получавани информации за движещ се към страната ни радиационен облак, съобщи БНР.

" Никакво повишение на нормите не е засечено на територията на нашата страна, още повече, че не сме получавали от прилежащи страни данни за увеличени равнища на радиация. Всъщност би трябвало да ви кажа, че обработката на всички тези данни се прави от нашата Агенция за нуклеарно контролиране, която взе участие в международния продан на сходен вид информация. За България не са регистрирани такива равнища. Моделите демонстрират, че подобен облак няма да мине над България ", сподели основен комисар Николай Николов.

Базираната във Виена Организация по Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити съобщи, че общо четири съветски станции за мониторинг на радиацията са спрели да ѝ предават информация след мистериозната детонация край Северодвинск. Агенцията отбелязва, че това провокира съмнения, че Русия е въздействала на станциите. Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков акцентира, че предаването на данни от станциите за мониторинг на радиацията има непринуден темперамент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР