Няма заразени с коронавирус у нас, но болните от грип

...
Няма заразени с коронавирус у нас, но болните от грип
Коментари Харесай

Златни правила по време на епидемия - как да се предпазим

Няма инфектирани с ковид у нас, само че болните от грип порастват стремглаво. В такава обстановка хората постоянно се плашат от вероятността да се разболеят и взимат фрапантни и постоянно ирационални ограничения. Сайтът Bright Side дава някои потребни препоръки, с които можем да предпазим от върлуващите грипни вируси.

Болните - у дома
Една от аргументите, заради които хората се разболяват от сезонните вируси и грипове, е тъй като се постанова да седят на затворено пространство с заболели хора. Американското списание по епидемиология в своя обява от 2006 година предлага при първи признаци на грип или вирусно заболяване болният да заобикаля контакти с външни хора. При по-тежки случаи даже е наложителна карантина и самоизолация.

Хигиена
И тук не приказваме единствено за миене на ръце. Замислете се какъв брой порти отваряте с голи ръце и какъв брой лампи гасите и палите. А клавиатурата на компютъра? Тези повърхности са изключително рискови, когато в контакт с тях са били болни хора, даже и да нямат признаци.

Бъдете добре хидратирани
Когато не се усещаме добре, тялото ни стартира да употребява повече течности от нормалното. Затова елементарно можем да се дехидратираме без даже да разберем. Стандартно възрастен е добре да пие по 8 чаши течности дневно - вода, сок, мляко, бульон. Ако пием кофеинови питиета или такива богати на захари, би трябвало да увеличим приема на вода.

Сменяйте постоянно кърпите
Кърпите, в които бършем ръцете си или с които подсушаваме съдовете, са чудесна среда за всевъзможни бактерии. Сменяйте ги постоянно.

Внимавайте с маските
Маските са известен "аксесоар " по време на зараза. Но те би трябвало да бъдат носени от здрави хора, а от такива, посочили към този момент признаци на заболяване. Такива са рекомендациите на Центъра по надзор на болесттите в Съединени американски щати и то по отношение на настоящия ковид. Когато маската е с два разнообразни цвята от двете страни, оцветената част е външната част.

Информирайте се

В ерата на подправените вести е значимо да сортираме източниците си на информация и всяка вест да я ревизираме в най-малко две самостоятелни медии.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР