Няма заразени български граждани във фермата в баварския град Маминг,

...
Няма заразени български граждани във фермата в баварския град Маминг,
Коментари Харесай

Няма заразени българи във фермата в Бавария

Няма инфектирани български жители във фермата в баварския град Маминг, оповестяват от Министерство на външните работи за Българска национална телевизия.

Властите в Бавария предизвестиха за допустима втора вълна на болест с ковид и идно стягане на ограниченията поради огнището на COVID-19 във плантация в град Маминг - с над 170 инфектирани служащи.500 души са сложени под карантина, откакто стана ясно, че 174 сезонни служащи в зеленчукова плантация в град Маминг Бавария са инфектирани с COVID-19.

Много българи работят в немската плантация, станала огнище на COVID-19

Там работят жители на България, Румъния, Унгария, Украйна. Консулската ни работа остава в контакт с компанията, наела служащите. Безплатно ще се тестват всички към 3300 поданици на общината.

Чуждите служащи са били по трима в едно спално помещение. Взети са всички нужни ограничения и пространствата се дезинфекцират. Премиерът на Бавария Маркус Зьодер съобщи, че в елементи от провинцията ще се вкара карантина.

"От доста време предизвестяваме, че заплахата не е отминала и за жалост в този момент имаме доказателство, че коронавирусът продължава да е деен. Дори обстановката в Германия видимо да наподобява постоянна, не трябва да се заблуждаваме: коронавирусът се промъква назад и за жалост - с цялостна мощ ". Това сподели Маркус Зьодер, министър председател на Бавария.

Предстоят и нови, по-строги наказания за нарушителите. Фирмите, които не съблюдават хигиеничните условия, ще бъдат глобявани с сред 5000 и 25 000 евро.

"Трябва да внимаваме, с цел да не допуснем единичните случаи да се трансфорат във втора вълна. Причина за новите случаи са най-много безконтролно държание и неспазване на хигиенно-санитарните ограничения ", акцентира Зьодер.

Нови огнища пламнаха и в други елементи на Европа. Само за ден в известен австрийски курорт са регистрирани 56 случаи - съвсем всички инфектирани са чиновници на хотели. От през днешния ден влизането в страната за жители от 32 страни, измежду които и България, е допустимо единствено след изработен PCR тест.

Клъстър на болестта е открит и в Бретан, Франция. Забранени са визитите на плажове, паркове и градини от 9 вечерта до 7 сутринта. Маските на публични места са наложителни. Френската страна ще възвръща сумата от 54 евро за изработен PCR тест на своите жители. Французите могат да се изследват и без лекарско наставление или признаци. Солени санкции в италианската провинция Кампания, където хората са задължени да носят маски във всички закрити публични пространства, а нарушителите се санкционират с до 1000 евро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР