Няма запорирани сметки, няма изрични действия, направени от българската държава,

...
Няма запорирани сметки, няма изрични действия, направени от българската държава,
Коментари Харесай

Василев за спрените пари за руското посолство: Това е автоматично действие по силата на санкциите

Няма запорирани сметки, няма експлицитни дейности, направени от българската страна, това е автоматизирано деяние по силата на глобите, наложени от Европейския съюз. Това разгласи вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев във връзка с информацията за запорирани сметки на чиновници на съветското посолство.

По думите му фактически са спрени преводите, само че няма запори, наложени от българската страна.

Дерогацията се съветва с Европейска комисия. Когато получим мнение дали би трябвало да се анулират глобите за този съответен превод - те настояват, че преводът е за заплати на стойност 890 хиляди $. Когато получим мнение и дали да се даде дерогация, надлежно ще предприемем ограниченията, уточни той.

Не е коментиран персоналния състав на проектокабинета " Василев ", разясни той във връзка с договарянията за сформиране на нов кабинет.

" Ако нямаме 121 депутати, няма смисъл да се показва състав на проектокабинета ", съобщи още Василев.

По-рано ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов разгласи пред публицисти в Народното събрание, че министерството на финансите е спряло парите на съветското посолство, които са си техни.

Той показа, че има и български пари в Русия, на нашите дипломати, които руснаците също могат да блокират. „ Това минава всевъзможни граници на нелепостта, тъй като това няма връзка с това, че ние сме враждебни страни. Ние нямаме скъсани дипломатически връзки още “, безапелационен е Йорданов.

Депутатът от Има Такъв Народ съобщи, че от Политическа партия лъжат и си измиват ръцете с Министерство на външните работи . По думите е реалност, че е еднолично разпореждане на Кирил Петков към шефа на ДАНС да бъдат оповестени за личност нон грата 70-те съветски дипломати и чиновници.

„ Той продължава да лъже. От трибуната лъга, че са взимани решения още на 9 юни въз основа на отчети на ДАНС, а не е имало нито един отчет на ДАНС на 9 юни “, сподели още Тошко Йорданов.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР