Няма замърсяване на нашата морска акватория след разрушаването на язовирната

...
Няма замърсяване на нашата морска акватория след разрушаването на язовирната
Коментари Харесай

Екоминистерството съобщи: Няма замърсяване на нашата морска акватория

Няма замърсяване на нашата морска акватория след разрушаването на язовирната стена на " Нова Каховка " в Украйна, заяви екоминистерството.

Министерството обменя информация всеки ден с украинските, молдовските и румънските управляващи за евентуално замърсяване на водите в Черно море. Басейнова дирекция " Черноморски регион " (БДЧР) и Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС) наблюдават и спомагателни индикатори за евентуалното влияние след случая.

Сателитните наблюдения и математическото моделиране на водните течения в Черно море все още не дават мотив за терзание, като при открит евентуален риск ще бъдат подхванати превантивни дейности и популацията ще бъде осведомено, твърдят от Министерство на околната среда и водите.

От Министерство на туризма оповестиха, че са в подготвеност за дейности при нужда по отношение на опустошения язовир в Украйна, съобщи през днешния ден.бг.

Както е известно, преди седмица стана известно, че стената на огромния язовир " Нова Каховка " в следената от Русия част на Херсонска област в Украйна е била разрушена.

Двете воюващи страни се упрекват взаимно за случилото се, като след наводненията по поречието на река Днепър има опасения от филантропична и екологична злополука.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР