Няма законово изискване, което да поставя горна граница на възрастта

...
Няма законово изискване, което да поставя горна граница на възрастта
Коментари Харесай

Няма изискване за възрастта на автобусите, използвани като "Случаен превоз"

Няма законово условие, което да слага горна граница на възрастта на рейсовете, употребявани като " Случаен транспорт ". Това обясниха пред Българска национална телевизия от Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ". Тези транспортни средства обаче би трябвало да дават отговор на механически и административни условия, гарантиращи сигурността на пасажерите. От сектора считат, че е належащо основаването на обединен орган, който да реализира надзор на пътя на рейсовете с табела " Случаен транспорт ".

Дамян Войновски - зам.-изпълнителен шеф на ИА " Автомобилна администрация ": " Те се вършат за съответен мотив - би трябвало да има група пасажери, те би трябвало да се авансово конкретизирани. Съответно за всеки инцидентен транспорт превозвачът би трябвало да ни уведоми ".
Магдалена Милтенова - член на Контролния съвет на Националното съдружие на автобусните превозвачи: " Когато едно транспортно средство не дава отговор на техническите условия, когато типът му не е подобаващ за осъществяване на транспорт на пасажери, би следвало това нещо да се управлява. Защото сега нещата се размиват - КАТ може да управлява едни действия, осъществявани от превозвачите чисто писмено, Изпълнителната организация управлява другата част от документите. И в един миг нещата се размиват и резултатите не са тези, които би трябвало да бъдат ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР