Няма забавяне в строителството на големите инфраструктурни проекти въпреки кризата

...
Няма забавяне в строителството на големите инфраструктурни проекти въпреки кризата
Коментари Харесай

АПИ: Няма забавени инфраструктурни проекти заради COVID-19

Няма закъснение в строителството на огромните инфраструктурни планове макар рецесията с ковид. Продължават дейностите по построяването и ремонта на секторите на автомагистралите „ Хемус “, „ Струма “, „ Европа “, както и околовръстният път на София. Това съобщи в утринния информативен блок на телевизия Европа ръководителят на Агенция пътна инфраструктура Георги Терзийски. Той добави, че от през днешния ден стартира прокопаването на първите 500 метра от южната страна на тунел „ Железница “ – най-дългият пътен тунел, изграждан до момента у нас.

850 метра от най-дългия у нас авто тунел с дължина 2.2 км са прокопани.

Министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова и ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски ревизираха през днешния ден напредъка при построяването на тунел „ Железница “ на автомагистрала „ Струма “.

„ Впечатлена съм от построяването на тунела, който е най-дългият, прокопан в България, до през днешния ден в двете тръби и направления, са прокопани общо 850 метра “, сподели министърът на Регионалното развиване Петя Аврамова.

Тя изясни, че сред двете тръби ще бъдат прокопани два автомобилни и четири пешеходни прохода, съгласно изпълнителя, тунелът може да бъда прокопан и облицован вътре до пролетта на идната година.

„ Работата на значимите стратегически обекти не е серпантина, това демонстрира напъните да бъдат спазени периодите по строителните действия и разплащането със строителите. От началото на изключителното състояние досега АПИ е разплатила над млн. лева на строителите, тъй че инспекциите не са единствено за съблюдаване на периодите, а и че заетостта в бранша се резервира – т.е. се обезпечават средства за хиляди фамилии “, сподели пък Георги Терзийски, ръководител на УС на АПИ.

„ Пред нас не стои казусът дали ще бъде финансирана последната права от автомагистрала „ Струма “ /през Кресненското дефиле б.р./, през 2021 година стартира новият програмен интервал и това може да се случи и с европейско финансиране, по-скоро желаеме да бъдем прецизни и деликатни към спазването на всички процедури, с цел да не загуби България средства за тази права “, сподели министър Аврамова.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР