Няма забавяне в строителните работи по изграждане на третия лъч

...
Няма забавяне в строителните работи по изграждане на третия лъч
Коментари Харесай

През април ще приключат изпитанията на първия участък от третия лъч на метрото

Няма закъснение в строителните работи по създаване на третия лъч на метрото в София, заяви шефът на „ Метрополитен “ проф. Стоян Братоев пред " Хоризонт ". По думите му ориентировъчно се чака тестванията на първия сектор от третия лъч на метрото да приключат през април.

 © Архив
За една част от трасето дейностите са завършили даже по-рано от оповестения краен период - 5 октомври, декемврийските също са приключени в период, изясни Братоев.

„ И остават само тестванията в сектора от Красно село до „ Граф Игнатиев “, които започнаха ноември и тяхната дълготрайност е от порядъка на пет месеца и половина. “

Системите на „ Сименс “ за ръководство са шест, с три подсистеми – за ръководство, автоматика и сигурност. „ Трябва взаимно да работят влаковете със системите. Това сега се прави. От през вчерашния ден „ Сименс “ са още веднъж тук, на обекта, не престават тестванията, защото по празниците имаше прекъсване на работата от тяхна страна “, добави шефът на " Метрополитен ".

Ориентировъчно се обрисува тестванията да приключат през април.

" Надявам се всичко да върви обикновено, тъй като това са комплицирани системи и доста информация би трябвало да се вкара в софтуерите, тя отчасти към този момент е въведена. Това е секторът от Красно село до " Граф Игнатиев ". От към 2 месеца и половина - три по-късно, ще бъде въведен секторът от " Граф Игнатиев " до " Владимир Вазов " през Орлов мост - там са три километра и три станции, а през есента на тази година предвиждаме да приключи секторът до Овча купел ", сподели Братоев.

Три са основните станции, където се пресичат трите диаметъра на метрото.

„ В момента работим в две от тях. Едната станция – НДК II, на бул. „ Витоша “ и „ Патриарх Евтимий “, е съвсем приключена. Там остава единствено връзката – със остарялата НДК, по нея се работи сега. Другата връзка е на Орлов мост- с метростанцията на „ Климент Охридски “, също към този момент е приключена. “

Особеностите на третата линия са доста, отвън тежките чисто геоложки условия по построяването й, които са към този момент история, означи инж. Стоян Братоев.

В началото в пиковите часове влаковете по третия диаметър ще се движат в период от 5 минути. При по-интензивно натоварване може да се понижи на 4 мин.

4 минути е разчетният период за час пик и при стартирането на втория сектор - до Овча купел.

Предвижданията са по третата линия на метрото да се придвижват към 200 хиляди пасажери дневно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР