Няма забавяне в строителните работи по изграждане на третия лъч

...
Няма забавяне в строителните работи по изграждане на третия лъч
Коментари Харесай

Третият лъч на метрото готов през април

Няма закъснение в строителните работи по създаване на третия лъч на метрото в София, заяви шефът на „ Метрополитен “ проф. Стоян Братоев

Столицата стартира новото десетилетие с 12 км ново метро.

За една част от трасето дейностите са завършили даже по-рано от оповестения краен период - 5 октомври, декемврийските също са приключени в период, изясни той. „ И остават само тестванията в сектора от Красно село до „ Граф Игнатиев “, които започнаха ноември и тяхната дълготрайност е от порядъка на пет месеца и половина. “

Системите на „ Сименс “ за ръководство са шест, с три подсистеми – за ръководство, автоматика и сигурност. „ Трябва взаимно да работят влаковете със системите. Това сега се прави. От през вчерашния ден „ Сименс “ са още веднъж тук, на обекта, не престават тестванията, защото по празниците имаше прекъсване на работата от тяхна страна “, добави шефът на "Метрополитен " пред БНР.

Ориентировъчно се обрисува тестванията да приключат през април.

Изграждането на третата линия се финансира главно със средства от еврофондовете. Това е и най-големият инфраструктурен план на общината. Изграждането коства общо 800 млн. лева, а европейската безплатна финансова помощ за строителството е в размер на 390 млн. евро.

Предвижданията са по третата линия на метрото да се придвижват към 200 хиляди пасажери дневно. В първия деен сектор ще бъдат към 40-50 хиляди, с стартирането на сектора до „ Владимир Вазов “ се чака потокът да нарасне до към 90 хиляди, а от Красно село до Овча купел – до 130 хиляди. В крайния вид се предвижда пътникопотокът да доближи 200 хиляди души дневно.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР