Няма язовири в критично състояние въпреки силните валежи от дъжд

...
Няма язовири в критично състояние въпреки силните валежи от дъжд
Коментари Харесай

Ген. Кирил Войнов: Няма язовири в критично състояние

Няма язовири в сериозно положение макар мощните превалявания от дъжд и снеготопенето. Това съобщи ген. Кирил Войнов – зам.-председател на Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН), по bTV.

„ Нещата се спокойни на територията на цялата страна, в края на януари и началото на февруари в Южна и Източна България падаха доста интензивни превалявания, само че след този интервал ние работихме, зада подсигуряваме спокойствието на жителите. Контролираме равнището на водата на язовири и основаването на запаси от размери, с цел да може в този момент да не преливат язовирите ”, увери ген. Кирил Войнов.

Той изясни, че в в каскада „ Арда ”, язовир „ Кърджали ”, „ Тополовград ” и „ Студен бунар ”, има запълване на размера малко под 75%, т.е. има свободен размер, който може да подсигурява сигурност при по-интензивни превалявания.

„ През април стартира и снеготопенето, тъй че поддържаме непрекъсната връзка със притежателите на язовири, както и с регионалните шефове ”, означи още Войнов. Предстои приемането на Наредба за техническа употреба на язовирите, с която ще бъдат основани Комисии в регионалните управи за категоризация на язовирите, напомни още ген. Кирил Войнов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР