Няма ясна посока на опозиционната политика на БСП. Не е

...
Няма ясна посока на опозиционната политика на БСП. Не е
Коментари Харесай

Валери Жаблянов: Политическата отговорност на председателя на БСП е свързана с оставка

Няма ясна посока на опозиционната политика на Българска социалистическа партия. Не е поредна рецензията към ръководещите, няма систематичен метод и в парламентарното ни присъединяване. Политическата отговорност на ръководителя на Българска социалистическа партия е обвързвана с оставка, само че партията би трябвало да се концентрира върху по-сериозен въпрос.
Това съобщи Валери Жаблянов в предаването " Лице в лице " по бТВ.

По думите му е по-вано да се обърне внимание кои са тези недъзи от прехода, които Българска социалистическа партия може да компенсира. Въпросът за смяната на ръководителят е част от това, само че по-голям е въпросът за партията.

Коментарът за изборите би трябвало да се основава на резултата от изборите, а не на субективни чувства. Резултатът на тези локални избори всъщност не се отличава от този през 2015 година – дори не можа да доближи минималните критерии, които си бяха сложили ръководителят на партията и ръководителят на предизборния щаб. Не може да се каже, че е цялостен крах, само че като въздействие в българските общини, като наличие в публичния живот резултатът е сходен на този през 2015 година.

Несъмнено политическа отговорност не може не се търси. Приключваме един 4-годишен мандат на ръководителя, в който имаме победа на президентските избори с самостоятелен претендент и три изгубени избори – парламентарни, европейски и локални, съобщи Жаблянов. Аритметиката не постоянно съответствува с политиката. Възможността Българска социалистическа партия да взе участие интензивно в българската политика с тези резултати е много лимитирана, добави той.

Българска социалистическа партия е партия с обичаи и това, което може да направи, е да промени така наречен опозиционен курс, който явно не носи никакви триумфи. Крайно време е Българска социалистическа партия да застане зад своята обществена идея и да я отстоява на всички места, с цел да може да се възвърне доверието на хората към нея. Българските жители чакат възстанояваване и отбрана на обществените права на жителите. В момента Българска социалистическа партия няма ясна посока на своята опозционна рецензия към държавното управление, няма систематичен метод в парламентарната работа. Има поредност от дейности, за които се прави опит да се каже, че са някакъв нов опозиционен курс, уточни социалистът.

Според него въпросът с оставката на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е на дневен ред, само че не е най-важният за " алените " сега. Политическата отговорност на ръководителя на Националния съвет на Българска социалистическа партия е обвързвана с оставката, само че мисля, че би трябвало да се съсредоточим върху въпроса каква е тази смяна, която би трябвало да стартираме, кои са недъзите, които Българска социалистическа партия може да компенсира с политиката си. Въпросът за промяната на ръководителя е част от настоящия диалог, само че по-съществен е въпросът ще продължи ли Българска социалистическа партия да бъде партия с всеобщи структури в цялата страна, уточни Жаблянов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР