Няма ядрена ескалация. Единствената страна в света, която говори за

...
Няма ядрена ескалация. Единствената страна в света, която говори за
Коментари Харесай

Лондон успокоява за боеприпасите с уран: Няма ядрена ескалация

" Няма нуклеарна ескалация. Единствената страна в света, която приказва за нуклеарни проблеми, е Русия. Няма опасност за Русия, това е чисто за да помогнем на Украйна да се отбрани. Това съобщи английският външен министър Джеймс Клевърли, представен от " Ройтерс ".

Изказването му идва, откакто преди дни Англия разгласи, че ще изпрати на Украйна муниции, които имат висока успеваемост при заличаване на бронирани машини.

Руският президент  и предизвести, че Москва ще бъде принудена да отговори по съответния метод, защото сходни оръжия съдържат " нуклеарен съставен елемент ".

По думи на Клевърли Русия е единствената страна, която приказва за възходящи нуклеарни опасности, а боеприпасите са стандартни.
 Англия: Русия дезинформира за урана
Англия: Русия дезинформира за урана

Британската войска употребява този материал в снарядите си от десетилетия

" Всички са наясно, че единствено тъй като думата " уран " се съдържа в името на боеприпасите с обеднен уран, това не ги прави нуклеарни боеприпаси, те са чисто стандартни ", акцентира той.

Англия употребява обеднен уран в своите бронебойни снаряди от десетилетия и не счита, че тези снаряди имат нуклеарен капацитет. Известно е, че Русия също разполага с муниции, съдържащи обеднен уран.

Това е необикновен риск за здравето към местата, където се употребяват тези муниции, защото прахът може да попадне в белите дробове и други жизненоважни органи на хората.

Беларуският президент Александър Лукашенко, непосредствен съдружник на Путин, също се намеси в абсурда, заявявайки, че Русия ще отвърне на английското решение, като даде на Беларус муниции, съдържащи " същински уран ".

" Трябва да се отдръпнем от тази полуда. Веднага щом тези муниции експлодират върху позициите на съветските войски, ще видите застрашителен отговор, това ще бъде урок за цялата планета ", предизвести той.

" Русия разполага освен с обеднен уран. Трябва да понижим тази наклонност към ескалация и да вървим към спокойно споразумяване на спора ", настоя той.
 Москва скочи против Лондон поради доставката на снаряди с уран за Украйна
Москва скочи против Лондон поради доставката на снаряди с уран за Украйна

Предупреждава, че този ход ще свърши зле за Великобритания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР