Няма второ огнище на африканска чума у нас. Това съобщи

...
Няма второ огнище на африканска чума у нас. Това съобщи
Коментари Харесай

Порожанов потвърди: Няма второ огнище на африканска чума

Няма второ огнище на африканска чума у нас. Това заяви министърът на земеделието Румен Порожанов пред " Дарик ". Той акцентира, че пробите от прилежащото село на огнището на болестта са посочили негативен резултат.
Порожанов изясни: " Знаете, че първото огнище беше намерено в село Тутраканци, Провадия. Взехме първите проби в 3-километровата зона, в която е село Бозвелийско. Днес в по-късните следобедни часове излязоха резултатите, няма позитивни проби за африканска чума от тези, които са взети в Бозвелийско ".
Министърът похвали подхванатите ограничения против разпространяването на африканска чума по свинете: " Това, което Българската организация по сигурност на храните (БАХБ) и останалите органи започнаха в Тутраканци, неотложно още при установяването на позитивните проби - да се пристъпи към евтаназия на животните, да се блокира регионът, да се направи незабавна стерилизация след това, което завърши преди два-три дни ".
Румен Порожанов изрази вяра и в границите на 10-километровата зона, към село Тутраканци, където не престават с пробите, " да има сходни резултати, както в Бозвелийско ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР