Няма втора вълна на епидемията, все още сме в първата

...
Няма втора вълна на епидемията, все още сме в първата
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Така трудно ще победим коронавируса

 " Няма втора вълна на епидемията, към момента сме в първата и имаме доста огнища, от които вирусът може да се популяризира. Устремяваме се бурно към най-неприятния от всичките сюжети. Това е като една тлееща жарава, която ще остане - тези дребни огнища ще се разгорят още веднъж при всяко неспазване на ограниченията.

Така мъчно ще победим ковид “.

Това сподели пред БНР вирусологът проф. Радка Аргирова, ръководител на Българското сдружение по здравна вирусология и ръководител на Националния експертен ръб по вирусология към Българския лекарски съюз.

По думите ѝ, при започване на есента, когато стартират настинките, ще бъде мъчно да се направи диференциалната диагноза сред грипа и коронавирусната зараза и това ще бъде доста огромен проблем.

" Коварството на това заболяване се крие в това, че дни след заразяването човек може да бъде безусловно здрав и на осмия-деветия ден да се почувства зле “.

" Все още можем да ограничим болестта. Но би трябвало всички да се включат в това. Липсата на лекарство пречи да се проявят още повече разновидности. Лекарственият напън върху вируса ще аргументи още повече разновидности и не знаем накъде ще избие “, добави проф. Аргирова.

Според професорката е значим въпросът по какъв начин ще посрещнем вируса – в случай че му дадем отпор, можем да понижим опциите за постигане до тежки положения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР