Няма време за губене, помогнете ни да задържим тези бегълци!

...
Няма време за губене, помогнете ни да задържим тези бегълци!
Коментари Харесай

Доказан изнасилвач бяга от родното и европейското правосъдие години наред

 " Няма време за губене, помогнете ни да задържим тези бегълци! " е мотото на новата акция на правоохранителните органи в Европейския съюз, от която е част и българското Министерство на вътрешните работи (МВР). Целта ѝ е да се локализират и арестуват някои от най-опасните полови нарушители в Европа. Органите на реда от Белгия, Хърватия, Кипър, Дания, Финландия, Франция, Германия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Полша, Румъния, Испания, Швеция и Обединеното кралство също се причислиха към този онлайн апел.

В Европейския съюз, в полицията на всеки две минути постъпва сигнал за полово закононарушение, било то обезчестяване, полово принуждение или нахлуване. Никой не е застрахован, само че дамите и децата най-често стават жертви на тези похищения, оповестяват от пресцентъра на ведомството. За да насочи вниманието към причинителите на сходни закононарушения, Европол започва акция в 19 страни в Европа, с цел да потърси подпомагане за откриването на някои от най-опасните полови нарушители в Европа. Във фокуса на вниманието попадат 19 бегълци, обвинени или наказани за полови закононарушения. Техните фотоси са оповестени на уеб страницата за най-издирвани бегълци в Европа eumostwanted.eu. Сред тях е 63-годишния Пламен Митрев, а съгласно оповестената в уеб страницата информация е наказан за четири изнасилвания, като се укрива от правораздаването от 2017 година.

В интервала октомври – ноември 1997 година Пламен Митрев се свързал с четири дами с оферти за работа – възобновяване на контракт с френската фешън организация " Метрополитен “, рекламни фотоси на чорапогащници, кожени палта и за календар. Вместо това те срещу волята им били закарани във вилата му в с. Градец, където били изнасилвани и предоставяни за развратни дейности. За сломяване на съпротивата, дамите били пребивани, връзвани с вериги, унижавани. С цел реализиране на незаконните си цели Митрев ги заплашвал, че ще бъдат инжектирани със свръхдоза опиат, залети със сярна киселина, а родителите им ще бъдат убити, гласи обвиняването на прокуратурата против изпечения престъпник. В продължение на четири седмици правоприлагащите органи ще популяризират изображенията онлайн и в обществените мрежи. Кампанията ще бъде разпространявана и в голям брой медийни канали, с цел да притегли колкото се може повече гости на уеб страницата eumostwanted.eu. 

В известието, оповестено от Министерство на вътрешните работи, написа още следното: Докато приключите с четенето на този текст, най-вероятно най-малко едно принудително полово закононарушение към този момент е било докладвано някъде в Европейски Съюз. Нека не губим повече време! Ако разпознаете един от най-търсените полови нарушители, включени в акцията, бихте могли да помогнете да извършите Европа по-безопасна. Всяка информация може да изпратите анонимно посредством уеб страницата eumostwanted.eu и тя ще бъде споделена непосредствено с проверяващите на национално равнище, издирващи беглеца.

Подобни препоръки към този момент се оказаха скъпи: от стартирането на плана през 2016 година бяха задържани 91 нарушители, показани на уеб страницата eumostwanted.eu. В най-малко 33 случая това се дължи на информация, получена от хора, посетили уеб страницата. " Най-търсените в Европа “ е самодейност на Европейската мрежа за интензивно търсене на бегълци (ENFAST) с дейната поддръжка на Европол. Всички членове на ENFAST са профилирани в намирането на избягали нарушители, които са обвинени или са наказани за тежки закононарушения и са обект на европейски заповеди за арест.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР