Няма връзка между исканията на протестиралите днес в София животновъди

...
Няма връзка между исканията на протестиралите днес в София животновъди
Коментари Харесай

Бюрхан Абазов: Протестът на животновъдите не постигна нищо за хората в Странджа

Няма връзка сред настояванията на протестиралите през днешния ден в София животновъди и проблемите на хората в Странджа, чиито стада бяха избити поради подозрения за чума. Това съобщи в студиото на „ Лице в лице ” депутатът Бюрхан Абазов от Движение за права и свободи.

„ Какво реализираха протестиращите във връзка със болестта? Отговорът е „ Нищо ”. Получиха 5 лева, белким получиха по-висока изкупна цена на млякото или на агнешкото месо? ”, разяснява още той.

Според него в целия сюжет властта се е държала предвидимо: „ Нагло и надменно държание пред дребните животновъди в селата, отстъпчиво държание пред протестиращите и вадене на спомагателни пари при събирането на трима души пред Министерския съвет ”.

Абазов е на мнение, че уволнението на зам.-министър Цветан Димитров е доказателство за неуспеха на ръководещите в бранш „ Животновъдство ”.

По думите му едвам в този момент се случва това, което е трябвало да стане още с първите потвърдени случаи на чумата от преди 2 седмици – обграждане на селата, дезинфекциране, пунктове по кръстовищата. Депутатът означи, че за такива обстановки има авансово написан проект и „ полувоенизирана ” система, която обаче очевидно не е сработила.

Народният представител означи, че не може да се вини за това единствено Министерство на земеделието и храните, тъй като Министерство на вътрешните работи, „ Гранична полиция ”, регионалните шефове, АПИ и други структури също имат задължения, вместо осъществяването на които обаче виждаме „ безредица и непоследователни дейности на всички ведомства ”.

Бюрхан Абазов предизвести – в случай че се забавим още малко, можем да стигнем до обстановка на България да бъде неразрешено да продава агнешко и овчи артикули в целия Европейски Съюз. Той даде образец с мярката да се слагат КПП-та на старопланинските проходи. Според него за евронаблюдателите това е явен сигнал – болестта е изтървана в Южна България и в този момент се избавя Северна.

Депутатът счита, че всичките клюки към епидемията са резултат точно от арогантното отношение на страната, която не е изпратила свои представители да приказват в точния момент с животновъдите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР