„Няма война между институциите на „Дондуков” 1 и 2”, заяви

...
„Няма война между институциите на „Дондуков” 1 и 2”, заяви
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Няма война между „Дондуков” 1 и 2

„ Няма война сред институциите на „ Дондуков” 1 и 2”, съобщи вицепремиерът Илияна Йотова в предаването „ Лице в лице”.

„ Цветан Цветанов някак остана изолиран. Злокобната конференция, която направи преди образуването на комисията за самолетите, остана да виси в пространството – никой не го поде, тъй като всички схванаха несъстоятелността на изказванията му”, сподели Йотова.

По думите й президентът Румен Радев и тя са доста разнообразни от всички други преди тях. „ Опитват се да ни вкарат в стандартите, в които 28 години живеем. Ние не желаеме да сме част от тях”, добавя Йотова.

Според нея президентската институция остава неразбрана към този миг.

„ Аз съм от малцината политици, които считаме, че ще създадем положително европейско председателство, само че при едно изискване – не можем 1 месец да се занимаваме единствено с НДК”, разяснява Йотова.

Според нея абсурдът с Двореца измества от фокуса на ръководещите по-важни тематики, свързани с идното председателство на Съвета на Европейски Съюз.

„ Не одобрявам желанието на някои министри, които приготвят това председателство, да вървим по инерция и да не използваме момента да заявим нашата позиция”, разяснява още Йотова.

Тя добави, че приема формулата на „ трите К”, само че може да бъде и „ трите С” – непоклатимост, сигурност, взаимност.

„ След ваканцията най-сетне ще стартира огромният диалог за това какво ще вършим с председателството. Имаме най-малко 2 знакови дати по това време – 3 март и 24 май”, добави Йотова.

Тя акцентира, че като единствени носители на кирилицата в Европа, България би трябвало да трансформира 24 май в „ празник на Европа”.

„ България би трябвало да излезе от кюшетата”, безапелационна е Йотова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР