„Няма военна заплаха за България, нека да успокоим българските граждани”.

...
„Няма военна заплаха за България, нека да успокоим българските граждани”.
Коментари Харесай

Министър Заков: За страната ни няма военна заплаха, нека успокоим българите

„ Няма военна опасност за България, дано да успокоим българските граждани”. Това сподели пред публицисти министърът на защитата Драгомир Заков, който беше измежду участниците в съвещанието на парламентарната комисия по външна политика, на която се показва настояща информация от Министерство на външните работи, МО и Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност за спора в Украйна и произлизащите опасности и закани в районен и световен проект.

В отговор на въпрос Заков подсети, че България реализира с изтребителите МиГ-29 защита на въздушното си пространство, тъй че нямаме никаква опция да предоставяме самолети на който и да било, осведомят от Нова телевизия.

„ В момента имаме спор в Европа, това трансформира тотално средата на сигурност. Рискът, освен за България, само че и за всички европейски страни, е, че се трансформира ситуацията на сигурност на целия континент. Тя към този момент се промени”, разяснява Заков.

„ Сценарии има доста, българските институции са готови за всевъзможни сюжети, тъй че според от това по какъв начин се развива рецесията ще бъде надлежно и реакцията, има и превантивни мерки”, добави Заков.

В съвещанието вземат участие също министърът на външните работи Теодора Генчовска, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев, представители на службите за сигурност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР